Uit handen van schrijver Hans Wagenaars neemt Wim van der Sande (links) het eerste exemplaar van IN DE ZAAL in ontvangst. (Foto: Hans Stakenburg)

Vughtse club zet tafeltennis-robot in bij Open Dag op zondag 31 oktober

De Vughtse tafeltennisvereniging JCV heeft van de presentatie van het boek IN DE ZAAL een gedenkwaardige avond gemaakt. Bijna honderd leden, oud-leden en genodigden maakten er een bijeenkomst van die als ‘historisch’ en ‘onvergetelijk’ werd benoemd. De avond maakte ook direct wat los en leverde JCV ook nog een mooi bedrag op, dat de vereniging wil besteden aan de verdere invulling van haar ambities.

De ambiance in de sfeervolle zaal van JCV aan de Van de Pollstraat werd in reacties een dag later onder meer beoordeeld als ‘ouderwets gezellig’, ‘geweldig’ en ‘veel meer dan een succes’. Bestuurslid technische zaken Peter Vullings ‘zag het ware JCV-hart bij velen weer branden’. Dirk Eikemans, die JCV in een ‘grijs verleden’ vertegenwoordigde in de landelijke jeugd, keerde na bijna 50 jaar terug in de zaal en vond het ‘fijn om te zien en horen dat de oude JCV-kern nog altijd sterk’ is.

Bijzondere gasten
Behalve een aantal nimmer verzakende gezichten uit diverse perioden van de rijke clubhistorie, mocht JCV ook enkele bijzondere gasten verwelkomen. Oud-eersteteamspeler Henk Bloks en zijn vrouw Ton(ny) genoten zichtbaar en ook oud-bestuurslid Frans Elissen straalde van geluk. Bijzonder was ook de aanwezigheid van Frans Willems. Een van de onverwoestbare iconen van tafeltennis in Brabant deed 57 jaar lang verslag van de sport in het Brabants Dagblad. Wethouder Toine van de Ven toonde zijn belangstelling namens het Vughtse college.

Uit de schaduw
Tijdens de avond reikte auteur Hans Wagenaars het eerste exemplaar van IN DE ZAAL uit aan Helvoirtenaar Wim van der Sande. “Omdat je al vijftig jaar lid bent, heel lang in het eerste team speelde, twee periodes penningmeester bent en omdat je desondanks altijd bescheiden in de schaduw van anderen hebt gestaan”, motiveerde de schrijver zijn keuze. Mede-initiatiefnemer Henk van der Zee zette sponsors (tevens oud-leden) als Denis Vekemans, Geert Duijghuisen, Guus van Woesik en Bart van Hoof in het zonnetje. Dankzij hun steun kon de opbrengst van de boekverkoop worden overhandigd aan JCV-voorzitter Lineke Kooyman. De 120 gedrukte exemplaren van IN DE ZAAL vonden inmiddels bijna allemaal hun weg naar (oud-)leden en andere belangstellenden. Ook bibliotheek Vught (Huis73) en bibliotheek DePetrus hebben een exemplaar opgenomen in hun collectie.

Open Dag
In zijn welkomstwoord sprak de schrijver de hoop uit dat IN DE ZAAL ‘wat zou losmaken en iets zou terugbrengen van de glans en de trots die JCV nog niet zo lang geleden had’. Een dag later werd er al een aanzet voor gegeven. Op zondag 31 oktober zet JCV de deuren van de zaal aan de Van de Pollstraat 3A open voor een Open Dag. Van 10.00 tot 13.30 uur zijn dan JCV’ers aanwezig om belangstellenden van alle leeftijden op een plezierige, speelse en ook uitdagende manier te laten kennismaken met tafeltennis. Daarbij wordt onder meer een tafeltennis-robot ingezet en verzorgen enkele topspelers een demonstratie.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …