Vughtse ballonkunstenares gaat naar China voor een nieuw wereldrecord

50 internationale ballonkunstenaars, 10.000 vierkante meter en 470.000 ballonnen. Dat is het recept voor ’s werelds grootste dierentuin van ballonnen. Het tweede wereldrecord voor de tweede editie van World Balloonart Festival in Xiamen, China.

In totaal zijn er 175 verschillende soorten dieren gebouwd, op ware grootte, in hun eigen leefomgeving. Bijzonder dit jaar was dat ieder dier voorzien was van een QR-code. Zodra deze gescand werd kwamen de bezoekers op een informatiepagina over het desbetreffende dier; dankzij deze techniek is kunst en educatie samengebracht.

Denise van Dooren uit Vught was voor de tweede keer uitgenodigd voor dit bijzondere project. Samen met 3 collega’s was de 23-jarige verantwoordelijk voor Afrika.
“Het is een grote eer en een geweldige ervaring om deel te mogen nemen aan een project van dit formaat en samen met kunstenaars uit wel 15 verschillende landen. Het was een grote uitdaging om 7 verschillende dieren na te maken, vooral de Okapi was een uitdaging aangezien ik nog niet eerder van het dier had gehoord”, vertelt de Vughtse na thuiskomst. “Het is geweldig om de reacties van het publiek te zien, vooral de educatieve kant vond ik geweldig om te zien. Naast de verwondering leren ze ook echt iets, dat maakt het extra bijzonder.”

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …