Vughts raadslid Dianne Schellekens nummer 2 op lijst D66 Brabant

Dianne Schellekens uit Vught staat hoog op de lijst van D66 Brabant bij de verkiezingen van Provinciale Staten. De Brabantse leden van D66 hebben haar op nummer 2 van de lijst gezet, dus direct achter lijsttrekker Matthijs van Miltenburg uit Den Bosch. Het moet raar lopen als Schellekens niet in maart 2023 de Vughtse politiek zal verruilen voor de Brabantse.

Schellekens is vereerd met de tweede plaats op de lijst. “Met hart en ziel heb ik me de afgelopen dertien jaar ingezet in de Vughtse politiek voor het algemeen belang van Vught, Cromvoirt en sinds 2020 ook Helvoirt. Ik zet graag de stap naar de provincie voor een gezonde en groene toekomst voor Brabant in een sterke en zichtbare D66-fractie. Daar ga ik me sterk voor maken.”

Het lidmaatschap van Provinciale Staten ziet Schellekens als een dienstbare taak, waarin ze zich kan inzetten voor een gezonde en duurzame toekomst voor Brabant. “Mijn hart ligt bij ruimtelijke ordening, leefomgeving, klimaat, mobiliteit, schone energie, natuur en duurzaamheid. Ik zou het geweldig vinden als ik een bijdrage kan leveren om Brabant op weg te helpen naar een gezonde toekomst.”

Lijsttrekker Matthijs van Miltenburg reageert verheugd op de komst van Schellekens in Provinciale Staten. “Met Dianne als running mate aan mijn zijde kan ik leunen op een schat aan kennis en kunde. Met haar ruime politieke ervaring in de gemeenteraad van Vught én als vertegenwoordiger van Water Natuurlijk in het waterschapsbestuur combineert zij brede maatschappelijke betrokkenheid en sociale vaardigheid. Een aanwinst voor de Provinciale Staten van Brabant!”

Jammer
“Het is jammer voor de politiek in Vught, maar heel goed voor Brabant”, zegt de Vughtse D66-afdelingsvoorzitter Henk Klösters. “Ook in het provinciehuis blijft ze van grote waarde voor Vught. Het zou dan ook mooi zijn als 15 maart Vught, Helvoirt en Cromvoirt massaal op haar gaan stemmen. Onze afdeling staat klaar om haar te helpen in de campagne.” Schellekens is niet de enige inwoner van Vught op de lijst. Op plaats 39 staat oud-D66-raadslid Birgit Cordes.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …