Vughts Mannenkoor ‘vereeuwigd’

Op 25 februari 1917 werd in Vught de Werkmanskring opgericht, een zang- en toneelvereniging. De toneelafdeling verdween na verloop van tijd, maar het koor groeide en vierde jubileum na jubileum, totdat het in 1954 werd omgedoopt in Vughts Mannenkoor.
Nu, in 2017, is het een koninklijk erkende zangvereniging met een indrukwekkende staat van dienst. Het koor viert dit jaar zijn honderdjarig bestaan. Om die reden verzorgt het Vughts Museum, in samenwerking met het koor, een tentoonstelling onder de titel: ‘Vughts Mannenkoor vereeuwigd (1917-2017)’. Met behulp van foto’s, affiches en prijzen vertelt de tentoonstelling over honderd jaar zang, muzikale hoogtepunten en het uitbrengen van grammofoonplaten en CD’s. Pronkstukken zijn de koninklijke erepenning, de G.A. Heinze-penning en de Vughtse Culturele Prijs.
De tentoonstelling loopt tot en met 30 april 2017 in de Vughtse bibliotheek, Dorpsstraat 28. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek: maandag tot en met zaterdag, vanaf tien uur. Op zondag is de bibliotheek gesloten.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …