Marc van Doorne (l) en Geert Vermeer: “Het DAF Museum verdient een goede toekomst.”

Vughtenaar Geert Vermeer voorzitter DAF Museum

Met ingang van 1 oktober is Geert Vermeer benoemd tot voorzitter van het bestuur van de Stichting Vrienden van het DAF Museum. Hij volgt daarmee Marc van Doorne op, die als erevoorzitter nauw betrokken blijft bij het museum.

Het DAF Museum heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. De bezoekersaantallen groeiden naar een record van bijna 60.000, er werd fors geïnvesteerd in een uitbreiding van maar liefst 1.100 m2 en ook op het vlak van ontvangsten en bijeenkomsten heeft het DAF Museum een uitstekende reputatie opgebouwd. Daarnaast werd de status van Erkend Museum verkregen.

Bouwen aan toekomst
“Het DAF Museum moet nu intensief verder bouwen aan de toekomst”, vindt Marc van Doorne, kleinzoon van DAF-oprichter Hub van Doorne en de afgelopen 12 jaar voorzitter van de stichting. “De inzet die dat de komende jaren gaat vragen van de voorzitter, kan ik helaas niet combineren met mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik ben verheugd dat Geert Vermeer, die de afgelopen 7 jaar al vicevoorzitter was, de voorzittershamer van mij wil overnemen.”

Ervaren bestuurder
Geert Vermeer, al jaren woonachtig in Vught, is een ervaren bestuurder die kan terugkijken op een lange carrière in de autobranche waarin hij onder meer voorzitter van de BOVAG was. Vermeer is ook blij dat Marc van Doorne als erevoorzitter aan het DAF Museum verbonden blijft. “Als kleinzoon van de DAF-oprichter is hij ons boegbeeld, met uiteraard een ongelofelijke betrokkenheid bij de historie van DAF en met vele inspirerende ideeën. Samen met de collega-bestuursleden en niet te vergeten onze ruim 160 vrijwilligers gaan we hard aan de slag om het DAF Museum nog aantrekkelijker en succesvoller te maken”, besluit Geert Vermeer. “Op weg naar de toekomst.”

Kijk ook bij

Nieuwe beweegtuin Huize Elisabeth gerealiseerd

De binnentuin van Huize Elisabeth is sinds kort een beweegtuin rijker. De complete beweegtuin bestaat …