Vught Vocaal zoekt mannen

Waarschijnlijk hebt u wel eens van Vught Vocaal gehoord. Het a-capellakoor, dat meestal drie- of vierstemmige muziek zingt, heeft het moeilijk gehad de afgelopen jaren en zit daardoor momenteel krap in de mannenstemmen.

Louis Wetzer: “Tijdens de Covid-periode konden we bijna nooit samen zingen en als dat wel kon, moest het op 1,5 meter afstand van elkaar. Soms repeteerden we buiten omdat de Speeldoos – onze vaste repetitieruimte – gesloten was. Vaak ook was repeteren via Zoom of Teams de enige optie. Maar de ergste tijden lijken voorbij. We mogen weer in de Speeldoos repeteren, ook al is dat dan op 1,5 meter, en we kijken weer vol vertrouwen de toekomst in. We gaan ervan uit dat het concert dat we op 22 mei gepland hebben in en om de Lambertuskerk gewoon door kan gaan. We zijn er flink voor aan het repeteren en liggen ondanks alles mooi op schema.”

Het concert heeft als titel ‘Myn hert altyt heeft verlanghen’. Die regel komt uit een middeleeuws lied, maar staat ook voor het post-coronatijdperk: optimisme, de vreugde om weer met anderen samen te kunnen zijn en het leven te vieren. Het wordt dan ook een feestelijk en vrolijk project in en rond de Lambertuskerk in Vught. Vught Vocaal zingt o.a. ‘Shall I Compare Thee to a Summer’s Day’ van Lindberg, Ubi Caritas van Gjeilo, en ‘Myn hert altyt heeft verlanghen’ van de la Rue. Maar ook vrolijke juweeltjes zoals ‘El Grillo’ van Desprez, ‘Sing We and Chant It’ van Morley en ‘Adieu Sweet Amaryllis’ van Wilbey.

Krap in de mannenstemmen
Wetzer: “Maar we zitten krap in de mannenstemmen en hebben er graag nog wat tenoren en bassen bij. Het liefst als vaste leden van het koor, maar ook projectzangers zijn welkom. We stellen wel als voorwaarde dat zij koorervaring hebben, want 22 mei lijkt misschien ver weg, maar is dat niet!” Dus, ben je een bas of een tenor en ben je benieuwd of zingen bij Vught Vocaal iets voor jou is? Meld je dan aan via secretaris@vughtvocaal.nl, zodat er een plaats voor jou gereserveerd kan worden. Het koor repeteert op de woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Speeldoos. Meer informatie: www.vughtvocaal.nl.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …