Vught Vocaal op de trappen van het raadhuis

Vught Vocaal treedt weer op

Na een lange tijd waarin het niet was toegestaan om samen te zingen, viert Vught Vocaal dat het nu weer wél mag. Het koor doet dat met een sfeervol concert en muzikaal tuinfeest in en rond de Lambertuskerk, op zondag 22 mei.

In coronatijd heeft het koor op allerlei manieren geprobeerd om door te zingen: buiten in het park, tijdens online meetings en, toen dat weer mocht, op anderhalve meter afstand in de grote zaal van de Speeldoos. Louis Wetzer: “Zo hebben we het clubgevoel weten te behouden en zelfs nieuw repertoire ingestudeerd. Maar het verlangen naar écht samenzingen werd niet minder, en toen de regels voor koren vervielen en we weer als vanouds samen konden komen, ging het koor, onder leiding van dirigente en stempedagoge Cora van Rijn, met groot enthousiasme aan de slag.”

‘Verlangen’ is van alle tijden
Dit resulteerde in het project ‘Myn hert altyt heeft verlanghen’, naar een laatmiddeleeuws lied van Pierre de la Rue. Maar ‘verlangen’ is van alle tijden, dus daarnaast zingt het koor liederen van jonge, eigentijdse componisten als Eric Whitacre en Ola Gjeilo, en ook Camille Saint-Saëns en Samuel Barber komen voorbij. Een concert met veel afwisseling dus, en een muzikaal feestje zoals u dat ook vóór corona van ‘Vught Vocaal’ gewend was.

Concert met tuinfeest
Vanwege de beperkte ruimte in de Lambertuskerk wordt dit programma op 22 mei twee keer uitgevoerd: om 13.30 en om 15.30 uur. Aansluitend aan de tweede uitvoering is er een muzikaal tuinfeest naast de kerk. Kaarten kosten respectievelijk 10 en 15 euro (consumptie inbegrepen) en zijn verkrijgbaar via vughtvocaal.nl en, zolang de voorraad strekt, aan de deur. Voor alle verdere info over het koor en dit project kunt u terecht op de website en Facebook-pagina van Vught Vocaal.

Kijk ook bij

Tweede editie Queer Arts Festival in Verkadefabriek

Na een succesvolle editie in mei 2023, krijgt het Queer Arts Festival een tweede editie …