Home / Algemeen / Vught Viert Vrijheid
Patisserie De Rouw

Vught Viert Vrijheid

Op zaterdag 26 oktober viert Vught zijn 75-jarige bevrijding. Dat doen we met een uitgebreid programma voor en door Vught. Daarbij staat het vieren van de vrijheid voorop, maar er is ook nadrukkelijk aandacht voor de prijs van de vrijheid en het herdenken van de slachtoffers. De thema’s worden op bijzondere en originele wijze verenigd, met een prominente rol voor de jeugd.

Programma
Binnenkort ontvangt u een gedetailleerd programmaoverzicht van alle activiteiten op 26 oktober. In beknopte versie ziet er dat als volgt uit:
Vanaf 13.00 uur herleven de ‘happy days’ van weleer in het centrum
met swingende muziek, re-enactment, bijzondere ambachten, oude voertuigen, kleurrijke etalages, feestelijke vlaggen en allerlei activiteiten
Om 17.30 Lichtjesoptocht vanaf het station met een podcast
Het is een tocht vanaf de monumenten en de stilte van de oorlog naar het licht en de muziek van de vrijheid. Speciaal voor de jeugd, maar iedereen is welkom. Voor elk kind is er een knijpkat.
Rond 19.00 uur ‘smaakvol’ slotfeest Marktveld
Met het ontsteken van het Bevrijdingsvuur, optredens, dans, muziek, de onthulling van de Bevrijdingsrok en een gratis Bevrijdingsmaal voor 1.000 Vughtenaren.
Rond 21.00 uur gezamenlijke afsluiting

In een speciaal gemaakt filmpje nodigt burgemeester Van de Mortel alle inwoners uit om met elkaar de vrijheid te vieren op 26 oktober in het centrum van Vught. Dat doet hij met een oproep en het hijsen van de Bevrijdingsvlag. Angèle van de Water (Centrummanager) helpt een handje mee.

Alle informatie over Vught Viert Vrijheid vindt u op www.bezoekvught.nl/75jaar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Dünya en Nienke ‘doen eens lief’

Dünya en Nienke, beiden 10 jaar, bedachten ‘iets’ liefs te gaan doen voor mensen in …