Vught Loopt Mee met ‘Nationale Diabetes Challenge’

De Vughtse leefstijlcoach en beweegexpert Claudy Truschel gaat in samenwerking met de buurtsportcoaches van MOVE Vught wandelen met mensen met (verhoogd risico op) diabetes, met als doel de kwaliteit van leven en de gezondheid van mensen te verbeteren. Vanaf vrijdag 17 mei wandelen zij, 16 weken lang, met een groep deelnemers in Vught. Wil jij meelopen?

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. Mensen met diabetes of een vergrote kans hierop worden uitgenodigd om samen te wandelen om hun gezondheid te verbeteren. Wandelen is niet alléén goed voor fysieke gezondheid, het is ook goed voor de sociale contacten en het verbindt mensen. Bewegen is goed voor iedereen, maar helemaal voor mensen met diabetes of een verhoogd risico daarop. Er zijn zelfs voorbeelden van mensen die door bewegen helemaal van de medicatie af komen.

Klaar voor de start?
Meewandelen? Ja leuk! Samen stappen zetten richting een gezonder en gelukkiger leven. Alle inwoners van Vught en omgeving met diabetes worden uitgenodigd mee te doen, ongeacht leeftijd en conditie. Samen kunnen we elkaar motiveren en inspireren. De eerste wandeling vindt plaats op vrijdag 17 mei vanaf Prins Hendrik, Sportlaan 1 in Vught, om 10.30 uur. Er wordt rekening gehouden met elk wandelniveau. Het is dus niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen wordt getraind voor een wandelafstand van 3, 5, 10 of 15 kilometer. Zo lopen de deelnemers 16 weken naar de afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge, die feestelijk zal worden afgesloten op het NDC Festival op 28 september in Arnhem.

Meer informatie kun je vinden op www.femvital.nl of op www.nationalediabeteschallenge.nl.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …