Foto: Bert Keet

Vught in de grootste theaterparade van het jaar

Op zondag 25 augustus is de rollende theaterparade opnieuw het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze. Binnen het thema voor deze 62e editie, ‘Wat beweegt Brabanders’, is Kamp Vught een van de onderwerpen.

In de parade van de Brabantsedag komen gebeurtenissen uit het verleden tot leven, gekoppeld aan het jaarthema en het Hertogdom Brabant. Dit jaar is het thema ‘Wat beweegt Brabanders’ de inspiratiebron voor de zestien groepen wagenbouwers. Waarom willen mensen ergens anders heen, als ze op de vlucht zijn, als ze willen ontsnappen, als ze worden verjaagd, op zoek zijn naar een beter leven of om andere beweegredenen?

Gevlucht uit Kamp Vught
‘Gevlucht uit Kamp Vught – Ontsnappen voor vrijheid’ is het onderwerp dat ‘Vriendenkring Ietskes Schif’ tot leven gaat brengen. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Kamp Vught werd bevrijd. Op een ingetogen en artistieke wijze wordt de zoektocht naar vrijheid op een respectvolle wijze uitgebeeld. Het bouwen en vormgeven van de wagen, de styling, aankleding en de acteursrepetities zijn op dit moment in volle gang.

De grootste theaterparade van het jaar, met nog vijftien andere Brabants-historische onderwerpen, is het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze, op zondag 25 augustus van 10.00 tot 19.00 uur. De theaterparade zelf start om 13.30 uur. Voor en na de parade is op aangeklede sfeerpleinen in Heeze een compleet programma te beleven met exposities, muziek, straattheater, entertainment, vertier en catering. Toegangs- en tribunekaarten voor het ‘belevenement’ zijn online te bestellen op brabantsedag.nl/tickets, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …