Vught altijd bereikbaar voor hulpdiensten

Joris Vrensen (Progressief Liberaal Vught) stelde het Vughtse college vragen naar aanleiding van een samenloop van omstandigheden op zondag 12 december. Dat weekend werd er bij de tunnel onder het spoor over de N65 gewerkt, waardoor de N65 was afgesloten. Tegelijkertijd blokkeerde een defecte trein de spoorwegovergang bij de Helvoirtseweg. De afsluiting resulteerde ook in een file op de A2.

Vrensen wilde van het college horen of de inwoners van Vught op deze zondag onbereikbaar geweest zijn voor de hulpdiensten met mogelijk gevaar voor de gezondheid? Ook wilde hij weten of er maatregelen worden genomen om, tijdens de komende ombouw van de N65 als de weg meerdere malen zal worden afgesloten, zo’n situatie te voorkomen.

Het college antwoordde dat inwoners van Vught steeds bereikbaar zijn geweest voor de hulpdiensten. De brandweer komt uit Vught zelf. De politie kan Vught vanuit verschillende locaties bereiken. Eventuele hulpdiensten vanuit ‘s-Hertogenbosch (ambulance) kunnen meerdere routes rijden. Op de A2 is er een vluchtstrook aanwezig. Hulpdiensten kunnen van de vluchtstrook gebruikmaken om bij calamiteiten te komen. Ook als deze op het Vughtse wegennet hebben plaatsgevonden.

Tijdens werkzaamheden aan spoor en N65
Bij de uitwerking en de afstemming van de werkzaamheden voor de reconstructie van de N65 is er contact met de veiligheidsregio. Ook in de contracten met de aannemer is bereikbaarheid voor de hulpdiensten een belangrijke voorwaarde. Die moet altijd goed geborgd zijn voor de Vughtse inwoners, maar eveneens voor de locaties waar op dat moment gewerkt wordt. Daar kan immers ook iets voorvallen waarvoor hulpdiensten ter plaatse moeten komen. De oplossingen zijn afhankelijk van het werk van dat moment, welke wegen afgesloten zijn en welke alternatieven er zijn. Denk bij oplossingen aan rijstroken die vrijgehouden worden voor hulpdiensten, alternatieve routes en soms zelfs mogelijkheden om door het werkvak te rijden.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …