Caroline Schröder

Vrouwendag bij Bibliotheek Vught

Op zondag 8 maart wordt wereldwijd stilgestaan bij de vrijheid van vrouwen tijdens Internationale Vrouwendag. Ook bij Babel Bibliotheek Vught in DePetrus wordt aandacht besteed aan Vrouwendag. Kunstenares en pelgrim Caroline Schröder is daar te gast en laat vrouwen ervaren wat vrijheid kan betekenen. Van 14.00 tot 16.00 uur. Entree 2,50 (leden) of 5 euro (niet-leden).

Hoe kunnen we vrijheid in onszelf ervaren? Caroline Schröder neemt de bezoekers die middag mee langs haar persoonlijke pad en laat vrouwen ervaren wat zorgvuldig en met aandacht kijken kan brengen. Echt kijken opent je hart: de weg naar binnen. Er worden eenvoudige ‘kijk’-oefeningen gedaan en er is ruimte om eigen ontdekkingen op te schrijven.

Kunstenares en pelgrim
Caroline Schröder (1961) is kunstenares en pelgrim. Haar lange pelgrimstochten verwerkt ze tot kunstwerken. De tochten over deze oude paden helpen haar de weg naar binnen te vinden. Hieruit ontstonden haar drieluiken geïnspireerd op de oude iconen. De Madonna, het goddelijk vrouwelijke, is vaak haar beginpunt. Aan de hand van deze drieluiken neemt ze de bezoekers mee langs haar persoonlijke pad en laat hen ervaren wat zorgvuldig en met veel aandacht kijken kan brengen.

Praktische informatie
De middag vindt plaats in DePetrus op zondag 8 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Tekenmateriaal is aanwezig, graag wel zelf een aantekenschriftje meenemen. Tijdens de lezing biedt de bibliotheek een gratis kopje koffie of thee aan. Kaarten zijn te koop via http://bit.ly/vrouwendag2020vught, de agenda op babeldenbosch.nl of aan de balie bij de bibliotheek.

Kijk ook bij

Winterse Buitenbios bij Verkadefabriek

Na het succes van de eerste editie van Buitenbios im Schnee in 2022, nodigt de …