Vrijwilligers maken samen Vught schoner

Zaterdag 24 maart was de jaarlijkse zwerfvuildag in Vught. Voor de 2e keer werd deze dag georganiseerd door PvdA-GroenLinks. Mede dankzij de circa 60 vrijwilligers was dat een groot succes. Met als resultaat 4 grote aanhangers met zwerfvuil die op de stort zijn afgeleverd.

Elk jaar is in maart de landelijke opschoondag. In Vught is het dan gewoonte om de zwerfvuildag te organiseren. Dit jaar trok deze dag zo’n 60 vrijwilligers. Onder wie mensen van de Vughtse ijsbaan, vertegenwoordigers van enkele politieke partijen, de burgemeester, de Weidevogelgroep uit Cromvoirt en een tiental kinderen met hun ouders. Naast dit initiatief waren er ook bewoners van Klein Brabant die zelf samen hun wijk schoonmaakten. De meeste groepen zijn vertrokken vanaf het raadhuis. De Weidevogelgroep heeft de Gement voor haar rekening genomen. Eerder in de week hadden leerlingen van het Maurick College al zwerfvuil opgeruimd bij het Moleneindplein.

Veel rommel
Het blijft elke jaar opvallend hoeveel rotzooi er opgeruimd wordt tijdens de zwerfvuildag. In het Raadhuispark werden een accu, autobanden, plastic, glas en een onderbroek (?) gevonden. Ook in de rest van het centrum werden op diverse plekken verschillende vuilniszakken gevuld. Wat vooral (weer) opviel dit jaar is de ongelooflijke hoeveelheid vuil in de sloten op in de bocht van de Laagstraat vlak bij de Action. Gelukkig kregen de vrijwilligers veel complimenten voor hun inzet. Een aardige geste was de traktatie van ijssalon Lavinia voor de deelnemende kinderen van de ploeg in het centrum.

Volgend jaar weer
Na terugkeer in het raadhuis werden de vrijwilligers bedankt met een stuk taart. En zegden vele aanwezigen weer hun inzet toe voor het volgende jaar. Want ook dan zorgt PvdA-GroenLinks graag voor de organisatie van een nieuwe zwerfvuildag.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …