SeniorWeb Ambassadeurs 2016

Vrijwilligers helpen senioren met veilig internetten

Online veiligheid. Het lijkt voor steeds meer senioren een punt van zorg te zijn. Dat blijkt uit recent onderzoek van SeniorWeb, een landelijke vereniging zonder winstoogmerk die senioren helpt en ondersteunt bij het omgaan met de digitale wereld.

Bijna de helft van de senioren voelt zich online kwetsbaarder voor fraude en criminaliteit dan offline. Veel ouderen vrezen vooral het onbruikbaar worden van de computer (71 procent), identiteitsfraude (68 procent) en geld kwijtraken (60 procent).

Ondersteuning
De ruim 425 SeniorWeb Leercentra in het hele land, gerund door senioren-vrijwilligers, openen deze maand hun deuren weer. Vele van hen bieden tegen een kleine vergoeding workshops, vragenuurtjes en cursussen over veilig internetten. Alles wordt duidelijk en stap voor stap uitgelegd. De Leercentra verzorgen ook begeleiding bij andere digitale onderwerpen, zoals tablets en smartphones, Facebook, fotobewerking, Windows 10 en meer. Het aanbod verschilt per Leercentrum. Een Leercentrum in de buurt is te vinden via www.seniorweb.nl/leercentra.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …