Museum Romeins Halder

Vrijwilligers gezocht voor Vrijwilligerspunt Sint-Michielsgestel

Museum Romeins Halder zoekt Gastvrouw/Gastheer en Rondleiders
Het museum is op zoek naar: 1. gastvrouwen en/of gastheren die bezoekers ontvangen, de toegangsgelden innen en administreren en die de bezoekers op eenvoudige wijze wegwijs maken in het kleine, maar overzichtelijke museum; 2. personen die bereid zijn om groepen te gaan rondleiden. Deze rondleiders krijgen de benodigde scholing. De meeste groepen bestaan uit leerlingen van het basisonderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs. Daarnaast worden groepen geïnteresseerden ontvangen, zoals leden van historische verenigingen en heemkundeverenigingen. Ook is er een samenwerkingsverband met de Natuurgroep Gestel voor gecombineerd bezoek aan het museum en een rondleiding over het landgoed Haanwijk. Het museum is op vaste tijden geopend en daarnaast voor groepen op afspraak. De vaste tijden zijn op zondagmiddag van 12.00 – 16.00 uur en op dinsdag van 11.00 –16.00 uur. De groepen worden in overleg ook op andere dagen van de week ontvangen. www.romeinshalder.nl. Meer info: www.vwpunt.nl.

Vervoersdienst zoekt vrijwilligers
De VervoersDienst voor Sint-Michielsgestel en Den Dungen zoekt vrijwillige chauffeurs voor vervoer van dorpsgenoten die geen beroep kunnen doen op buren, familie of kennissen. Het gaat dan om vervoer voor bijvoorbeeld het ziekenhuis, de huisarts, de kaartclub, familie. Gereden wordt van maandag tot en met zaterdag. De ritten zijn tot max. 15 km. Je bepaalt zelf de tijd wanneer je ingezet wordt, al is het maar een halve dag in de week. De inzittenden-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering zijn geregeld via een collectieve vrijwilligersverzekering. Meer info: www.vwpunt.nl.

Taalmaatje
Gezocht: taalmaatje voor een meneer die al een tijdje in Nederland woont, maar graag wil oefenen met spreken van de Nederlandse taal. Meer info: www.vwpunt.nl.

Maatje om samen culturele uitstapjes te maken
Oudere dame zoekt maatje om samen concerten en musea te bezoeken. Mevrouw is niet meer zo mobiel en zoekt iemand om mee op stap te gaan. Bijvoorbeeld naar een tentoonstelling in Utrecht. Of een klassiek concert in Den Bosch. Meer info: www.vwpunt.nl.

Kijk ook bij

Vier orgelconcerten in Cathrienkerk Den Bosch

Op vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen in de maand mei vindt in de Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof …