Mariël Knulst, intern coördinator bij het Vicki Brownhuis

Vrijwilligers gezocht: maak een verschil bij het Vicki Brownhuis

Eén op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Zij kunnen rekenen op ondersteuning bij het Vicki Brownhuis in ‘s-Hertogenbosch. Momenteel zijn zo’n 100 toegewijde vrijwilligers een paar uur per week actief in dit centrum voor leven met en na kanker. Zij zetten zich vol passie in voor de gasten. Om nog meer mensen te kunnen laten profiteren van ondersteuning, is het Vicky Brownhuis op zoek naar extra vrijwilligers voor het  gastenteam.

Bij het Vicki Brownhuis vinden mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden een luisterend oor, lotgenotencontact en ontspannende activiteiten. Van yoga en massages tot schilderen, wandelen en koken, er is voor ieder wat wils. Het richt op de inwoners van ’s-Hertogenbosch, gemeenten Bernheze, Boxtel, Heusden, Meijerijstad, Oisterwijk, Oss, St.-Michielsgestel, Vught en Zaltbommel. Zij kunnen altijd zonder afspraak terecht in de huiskamer.

Samenwerking met ziekenhuizen
Altijd zijn er twee vrijwilligers van het gastenteam aanwezig in de huiskamer om gasten te verwelkomen, een praatje te maken en informatie te geven. Het Vicki Brownhuis werkt bovendien nauw samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven. Zo zijn de vrijwilligers regelmatig aanwezig in de wachtkamer van de poli oncologie in Ziekenhuis Bernhoven. Daar bieden zij hetzelfde luisterend oor, maken ze een praatje en verstrekken ze informatie.

Het Vicky Brownhuis is op zoek naar vrijwilligers voor zowel het gastenteam in het huis als in beide ziekenhuizen. Mariël Knulst, intern coördinator bij het Vicki Brownhuis, zegt: “Als vrijwilliger kun je bij ons echt een verschil maken voor mensen die te maken krijgen met kanker. Je ontvangt waardering van onze gasten en werkt in een fijn team. Met trainingen zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent op de gesprekken met onze gasten.”

Wil jij een dagdeel per week een verschil maken voor mensen die te maken hebben met kanker? Bekijk de vacatures op www.vickibrownhuis.nl.

Kijk ook bij

Nieuw seizoen Vertelpodium Het Lopende Vuur

Vrijdagavond 13 oktober begint het verhalenseizoen van Het Lopende Vuur in Den Bosch weer met …