Vrijwilligers gezocht: Kinderen begeleiden in de natuur

Natuur en kinderen, een fantastische combinatie. Toch komt nog maar één derde van de kinderen jaarlijks in de natuur. Het Bewaarde Land laat al meer dan 10 jaar kinderen met hun klasgenoten die natuur in al haar facetten ontdekken en ervaren. Het Bewaarde Land is een project van het IVN. IVN ziet de natuur als het beste leslokaal voor kinderen. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien.

Heb jij ervaring in het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen? Dan is vrijwilliger worden in Het Bewaarde Land wellicht iets voor jou. Komende maand zijn er weer informatieavonden voor potentiële vrijwilligers:
• Dinsdag 20 februari 2018, Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434C te Tilburg.
• Donderdag 1 maart, NME-lokaal van Basisschool de Vlindertuin, Jac. van Looystraat 5, ’s-Hertogenbosch

Tijdens deze informatieavonden van 20.00 tot 21.30 uur staat het programma en de mogelijkheid om als vrijwilliger voor dit natuurbelevingsproject te werken centraal.

Wachters
In Het Bewaarde Land zijn de wachters de vrijwilligers die de kinderen in kleine groepjes begeleiden. Op speelse wijze maken zij hun groepje vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, ‘sluipspelletjes’ doen en zingen, gericht op kinderen van groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Gedurende drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur.

Het Bewaarde Land wordt in Brabant op dit moment op drie locaties aangeboden, te weten in natuurgebied Kampina (Boxtel), Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen (Udenhout) en in Rosmalen op de Nulandse Heide.

Opleiding
De opleiding tot wachter begint met een driedaagse training op een van de Bewaarde Landlocaties. Daarna loop je drie dagen mee met een ervaren wachter. Na deze opleiding bepaal je zelf hoe vaak je een groepje kinderen wilt begeleiden. Er staan twee trainingen gepland dit voorjaar, te weten op: vrijdagen 16, 23 en 30 maart en op de woensdagen 9, 16 en 23 mei.

Meer informatie of aanmelding
Meer informatie op de website: www.hetbewaardeland.nl.
Aanmelden kan via: info@hetbewaardeland.nl of telefonisch via 06-48622415 (Marion de Cocq).

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …