Sfeerimpressie Vrijmarkt

Vrijmarkt en groots muziekfeest in buurtschap Halder

Je kunt er heerlijk struinen over de Vrijmarkt. Je kunt er genieten van liveoptredens van bands en artiesten. En je kunt er niet te vergeten ‘terrassen’ en je kroost een geweldige middag bezorgen op de mini-kermis. Buurtschap Halder, gelegen aan de Dommel tussen Vught en Sint-Michielsgestel, is op zaterdag 18 en zondag 19 mei het prachtige decor van de jaarlijkse Voorjaarsfeesten. Voor de organisatie tekent carnavalsvereniging De Dors(t)vlegels.

Onder het motto ‘een klein buurtschap, een groot feest’ worden jong en oud getrakteerd op een veelzijdig programma. De openingsavond staat geheel in het teken van livemuziek. Om 20.30 uur is er ruim baan voor jong en veelbelovend poptalent: The Young Radicals. Na het optreden van Fleur, Hielke, Maayke en Kane neemt rockband Twenty Sicks het stokje over met een stevige show. De formatie speelt met ongekende energie op de drums, gitaar en contrabas en is bekend van onder meer de Zwarte Cross en Paaspop. Onlangs verzorgde Twenty Sicks een overtuigende sessie tijdens The King’s Clash in Sint-Michielsgestel. Met een eigen, gespierde interpretatie van rockklassiekers zet de band bekende nummers in een verrassend licht. Van meezingers uit de sixties tot recente klassiekers. Dit alles in triovorm. Komt dat zien!

Vrijmarkt op 19 mei
In de Romeinse tijd was Halder een belangrijke handelsplaats. Op zondag 19 mei doet de jaarlijkse Vrijmarkt oude tijden herleven. Door het veelzijdige aanbod is de markt uitgegroeid tot een begrip in de wijde omtrek. Onder de spullen die aan de man worden gebracht is van alles te vinden. Van boeken tot antiek servies; van lampenkampen tot een plastic brandweerauto. De verkoop start om 11.00 uur en is elk jaar goed voor een invasie van Halder door koopjesjagers, verzamelaars en impulskopers die bezwijken voor de verleidingen van de uitgestalde spullen. De markt wordt muzikaal omlijst met een optreden van blaasorkest de PB-Band.

Uitje voor het hele gezin
De Voorjaarsfeesten zijn er voor alle leeftijdsgroepen. Maar voor de kinderen legt de organisatie een extra grote rode loper uit. Op de mini-kermis draaien zondag 19 mei de attracties op aangepaste snelheid. In de middaguren zorgt coverband Quickback in de feesttent voor muzikaal vuurwerk. Quickback neemt de bezoekers mee in een feest van herkenning en blaast het stof van klassiekers van The Beatles, The Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival en The Mavericks. De leden van de band hebben hun thuisbasis in Den Dungen en Gestel.

Een tribute aan Elvis Presley
Wat er verder uitspringt in het programma, is het komende optreden van Mark Elbers, dé Elvis Tribute-zanger van Nederland. Met zijn warme stem en Elvis-vertolkingen beroert hij velen. Nummers als ‘Suspicious Mind’ en ‘In the ghetto’ brengt Mark Elbers in uitvoeringen die op zondagmiddag 19 mei de bezoekers van de muziektent nog lang zullen bijblijven.

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …