Vrijdag afsluiting Jeugd Aktief

Afgelopen zaterdag werd Jeugd Aktief feestelijk geopend door wethouder Saskia Heijboer. Zij complimenteerde de leiding van Jeugd Aktief voor de wijze waarop deze organisatie al 50 jaar lang zorgt voor een fantastische afsluiting van de zomervakantie voor een groot deel van de Vughtse basisscholieren. Ook was er bewondering voor het telkens weer mobiliseren van zoveel vrijwilligers die het enorme festijn elk jaar in goede banen leiden.

In dit jubileumjaar kunnen er 100 kinderen meer meedoen aan Jeugd Aktief en toch werden er nog enkele tientallen kinderen uitgeloot. Dat geeft aan dat Jeugd Aktief door de jaren heen zijn aantrekkingskracht op de Vughtse jeugd niet heeft verloren, integendeel. De wethouder kon daarom constateren dat de openingsactiviteit werd bijgewoond door de opa’s, oma’s en ouders van de huidige deelnemertjes, die zelf in hun kinderjaren ook veel plezier hadden beleefd tijdens de Vughtse jeugdweek. Er werden bij de opening aan de deelnemertjes Jeugd Aktief-vlaggen uitgereikt, die thuis opgehangen kunnen worden, zodat heel Vught weet dat Jeugd Aktief aan de gang is. Voor de ‘mooiste’ Jeugd Aktief-straten zijn er prijzen te winnen.

Afsluiting
De rest van de week gaan de deelnemers verder met het ontrafelen van het mysterie van de groene smaragd. Vrijdag wordt de feestelijke week gezamenlijk afgesloten. Dit gebeurt traditiegetrouw bij het hoofdpodium waar een spannend slottoneel te zien zal zijn. Na de voorstelling wordt nog één keer samen het Jeugd Aktief-lied gezongen. Daarna gaan de kinderen terug naar hun eigen podium om afscheid te nemen van de leiding. Vanaf 18.00 uur zijn de ouders weer verantwoordelijk voor de kinderen en is de Jeugdweek 2018 voorbij. Bij het terras voor de grote tent is er iets lekkers te eten en te drinken tegen betaling verkrijgbaar. Let op: eten van de catering kan alléén betaald worden met blauwe munten, die verkrijgbaar zijn bij de infostand. Om 20.00 uur is de Jeugdweek 2018 dan toch echt helemaal voorbij en is het tijd om thuis bij te komen van de drukke week. Medewerkers van Jeugd Aktief zullen de kinderen en hun ouders dan ook verzoeken het terrein te verlaten, zodat de leiding gezamenlijk de week af kan sluiten.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …