© Casper Koster

Voorstelling van Kirsten van Teijn met gebarentolk in Verkadefabriek

De voorstelling van Kirsten van Teijn, donderdag 7 april in de Verkadefabriek, is toegankelijk voor doven en slechthorenden. Bij de theatervoorstelling ‘(S)EXPERIMENT’ zijn twee gebarentolken aanwezig.

De Verkadefabriek en Kirsten van Teijn hebben inclusiviteit hoog in het vaandel staan. Voor deze voorstelling werken ze samen met Theater met Tolk, een Bossche organisatie die zich inspant om podiumkunst toegankelijk te maken voor een doof publiek.

Van Teijns ‘(S)EXPERIMENT’ is een kleurrijke voorstelling over moderne liefde en seksuele taboes, gender en identiteit. Sinds enkele jaren is de Nederlandse gebarentaal aangevuld met queer handgebaren, die gebarentolken Daan en Anita deze avond zullen delen met het publiek.

Kirsten van Teijn woont in Den Bosch, waar ze in 2013 afstudeerde aan de Koningstheateracademie. In datzelfde jaar won ze op het Groninger Studenten Cabaret Festival zowel de Jury-, Publieks- als Persoonlijkheidsprijs. ‘(S)EXPERIMENT’ is haar vierde theatervoorstelling.

‘(S)EXPERIMENT’ van Kirsten van Teijn is donderdag 7 april om 20.30 uur te zien in de Grote Zaal van de Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45 in Den Bosch. Tickets à € 18 zijn verkrijgbaar via verkadefabriek.nl.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …