Voorlichting over gewoonten, verslaving, vrienden en problemen

Herstelvoirt is de naam van een groep betrokken Helvoirtenaren, die meer openheid willen creëren rondom middelengebruik en het taboe willen doorbreken. Ze creëren een ‘podium’ voor het delen van kennis en leren van elkaars ervaringen. Daarom organiseren ze informatieve avonden, bijvoorbeeld op 30 maart 19.30 uur in het HelvoirThuis, Kloosterstraat 30. Zaal open om 19.00 uur.

De komende informatieavond is bedoeld voor iedereen uit de gemeente Vught die omgeven wordt door pubers of jongeren. Niet alléén voor mensen die te maken hebben met verslavingen. Het is vooral ook bedoeld om mensen te informeren zodat je voorbereid bent als jongeren over verslavende bezigheden beginnen. De avond wordt inhoudelijk ingevuld door Kelly Roelofs namens stichting ‘Be Aware’. Be Aware geeft ook voorlichting aan jongeren en ouders op scholen. Bij de vraag aan jongeren ‘hoeveel mensen ken je die verslaafd zijn’, zien we steeds dat er in hun omgeving heel veel speelt. Daar zouden de organisatoren ook graag over in gesprek gaan met u. Wist u bijvoorbeeld dat ruim 90% van alle leerlingen één of meer mensen kent die een verslaving heeft? En dat ruim 10% zelf te maken krijgt met een verslaving? Kelly geeft voorlichting over gewoonten, verslaving, vrienden en problemen. Wat zijn drugs, hoe zien ze eruit, hoe werken ze, wat zijn de signalen en hoe communiceer ik erover? Een uitspraak van Kelly: “Ik weet hoe sluw een verslaving kan zijn.”

Aanmelden
Aanmelden voor de bijeenkomst van 30 maart is gewenst en kan via Herstelvoirt@gmail.com. Herstelvoirt is bereikbaar voor vragen of als je behoefte hebt om te praten over verslaving. Je kunt bellen naar 06-30569216 of mailen naar Herstelvoirt@gmail.com. Alles wat je mailt wordt vertrouwelijk behandeld.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …