Voorleesfeestjes bij Huis73 tijdens Nationale Voorleesdagen

Van 24 januari t/m 3 februari staat voorlezen in de schijnwerpers tijdens de Nationale Voorleesdagen. Ook dit jaar staat het Prentenboek van het Jaar centraal, deze keer is dat ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Vos.

Er zijn in deze periode twee verschillende familievoorstellingen te zien rondom het prentenboek, er is een Voorleesmarathon, een ouder-kind yoga-workshop, er wordt voorgelezen in het Duits, Spaans, Italiaans en Turks én ook in de schoolbibliotheken en op de BoekStartlocaties van Huis73 zijn er speciale activiteiten rondom de Voorleesdagen.

Familievoorstellingen
Theatergezelschap Van Niks & Van Alles brengt het verhaal over ‘Help! Een verrassing!’ tot leven. Bezoek deze knusse, interactieve familievoorstelling in Rosmalen op 3 februari. Of ga op zondag 4 februari naar de voorstelling van Concert Curieus waar kinderen meegenomen worden in het bos der verbeelding, waar achter elke boom een nieuw geluid schuilt, en waar de takken dansen. Tickets kosten 5 euro en zijn te bestellen via de agenda op www.huis73.nl

Nóg meer leuks
Verder is er op zaterdag 27 januari een ouder-kind yoga-workshop in Berlicum én een Voorleesmarathon in Den Bosch en Rosmalen waarbij – naast in het Nederlands – wordt voorgelezen in het Duits, Engels, Turks en Spaans. Op 3 februari wordt ook nog voorgelezen in het Italiaans en in Boxtel wordt op de twee woensdagmiddagen voorgelezen bij de kinderboerderij in Boxtel.

Alle voorleesmomenten in teken Voorleesdagen
De niet minder dan 15 wekelijkse voorleesmomenten bij Huis73 staan uiteraard ook in het teken van de Voorleesdagen; Babybieb, Dreumesbieb, Voorlezen 2+ en Voorlezen 3+; allemaal maken ze een feestje rondom een boek uit de Prentenboek Top 10 van dit jaar.

Gratis lidmaatschap voor kinderen
Kinderen tot 18 jaar worden gratis lid van de bibliotheek. Iedereen van 0 tot 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid wordt, ontvangt een vingerpoppetje van het Prentenboek van het Jaar ‘Help! Een verrassing!’ cadeau. Ook alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s worden in deze periode uiteraard graag als nieuw lid verwelkomd. Kijk op huis73.nl/lid-worden of kom langs in de bibliotheek. Kijk voor alle informatie op: www.huis73.nl/nationalevoorleesdagen

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …