Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor Innovation uit Esch. Het belooft een mooi concert te worden met muziek vanaf de jaren 60. Luisteren en meezingen met de boys & girls in Theater de Speeldoos. Kaarten à 10 euro kunt u bestellen via de website van de Speeldoos.

Het Vughts Mannenkoor staat onder de enthousiaste leiding van dirigent Wilma van der Schoot en wordt op de piano begeleid door Margret Bekkers. Anno 2024 zingt het koor nummers als Angels van Robbie Williams en Houten hart van de Poema’s. Modern repertoire met bekende nummers waar naar geluisterd kan worden, maar meezingen mag ook gerust! The Kinks zingen ‘Girls will be boys and boys will be girls’ in hun grootste succesnummer ‘Lola’ dat zij in 1970 uitbrachten. Het Vughts Mannenkoor zal dit nummer voor de eerste keer zingen tijdens het voorjaarsconcert. Mannen en vrouwen, boys and girls, zingen samen, beleven allebei plezier in zingen! Voor de gelegenheid hebben de mannen van het Vughts Mannenkoor de girls van Vrouwenkoor Innovation uit Esch als gasten uitgenodigd. Beide koren zingen een aantal nummers uit het eigen repertoire. Vier nummers zingen de koren samen.

(Foto: Edwin Diependaal)

Vrouwenkoor Innovation
Innovation is een vrouwenkoor uit Esch, opgericht in 1997. Het koor bestaat momenteel uit 45 enthousiaste leden, voornamelijk afkomstig uit Esch, Boxtel en Liempde. Het repertoire van Innovation is afwisselend, in moeilijkheidsgraad en genre, met een nadruk op popmuziek, musical en Nederlandstalige liedjes. Zo wordt net zo gemakkelijk ‘Multicolor’ gezongen, als liedjes van ABBA of Claudia de Breij. Het koor zingt meestal drie- of vierstemmig. Innovation repeteert elke week op dinsdagavond in Dorpshuis De Es, al vele jaren onder leiding van dirigent Jacques Noyons. Daarnaast wordt het koor begeleid door Martine Bouwdijk op gitaar. Vorig jaar vierde het koor zijn zilveren jubileum met een spetterend concert.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …