Voorbereidingen Zomerschool Vught in volle gang

Nu de eerste versoepelingen zijn doorgevoerd en steeds meer 55-plussers zijn gevaccineerd, is er goede hoop dat de Zomerschool Vught dit jaar doorgaat. ABZ en Ouderen Samen zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor de Zomerschool, die dit jaar staat gepland van maandag 21 juni tot en met zondag 15 augustus. Zo kan het hopelijk ‘Samen op afstand’ weer een mooie Zomerschool worden.

Evenals vorig jaar is de opzet van het programma volledig coronaproof. Omdat het niet zeker is dat alle deelnemers bij de start van de Zomerschool al zijn ingeënt en welke overheidsmaatregelen nog gelden, is er gekozen voor kleine groepjes en activiteiten die zo veel mogelijk buiten zullen plaatsvinden. Uiteraard op 1,5 meter afstand.

Gevarieerd programma
Het programma biedt weer veel variatie. Er is een ruime keus aan buitenactiviteiten, zoals prachtige wandelingen en fietstochten. Ben je minder goed ter been, dan kun je deelnemen aan mooie, interessante lezingen, aan creatieve workshops of luisteren naar gezellige muziek. Bij elke activiteit is een kop koffie of thee en iets lekkers inbegrepen.

Warm welkom voor Helvoirt
Sinds 1 januari maakt Helvoirt, naast Cromvoirt, deel uit van de gemeente Vught. De Zomerschool Vught heet alle Helvoirtenaren welkom. Om elkaar beter te leren kennen, worden er tijdens de Zomerschool verschillende activiteiten georganiseerd waarin de dorpen Helvoirt, Cromvoirt en Vught centraal staan.

Sponsors
De sponsors van de Zomerschool maken het mogelijk om de bijdrage voor de activiteiten laag te houden. Dit jaar wordt de Zomerschool gesteund door het Oranjefonds, Stichting tot steun voor ouderen Den Bosch en Rabobank Clubkas.

Inschrijven
In de tweede helft van mei is de programmafolder beschikbaar en kun je je inschrijven voor de activiteiten. Hoe en waar dit precies zal plaatsvinden, wordt bekendgemaakt via Het Klaverblad en via de websites van ABZ (www.abzvught.nl) en Ouderen Samen (www.ouderensamen.nl). Houd deze media goed in de gaten!

Kijk ook bij

N65 richting Tilburg dicht

Vanmiddag (woensdag 21 februari) zijn twee vrachtwagens op elkaar gebotst op de N65 ter hoogte …