Voorbereiding op Marathon Rotterdam begint in Vught

De NN Marathon van Rotterdam beleeft in het weekend van 15 en 16 april de 42e editie. De voorbereiding op het grootste hardloopevenement van Nederland begint voor velen echter al komend weekend. Dan gaat verspreid door heel het land de Road2Rotterdam van start, een serie trainingslopen, waarin gezamenlijk wordt gegroeid naar de ruim 42 kilometer. Prins Hendrik verzorgt in Vught zo’n serie trainingslopen. De eerste start komende zaterdag om 09.30 uur.

De Road2Rotterdam trainingslopen zijn bedoeld om deelnemers optimaal voor te bereiden op wat ze straks in april te wachten staat. Vier zaterdagen lang wordt een steeds langere afstand gelopen. Dat begint op 28 januari met een trainingsloop over 20 kilometer, op 11 februari wordt 25 kilometer gelopen, op 4 maart staat 30 kilometer op het programma en op 25 maart tot slot 35 kilometer. Alle trainingslopen voeren door de mooie omgeving van Vught en worden gezamenlijk afgewerkt. Daarbij worden deelnemers ingedeeld naar tempo per kilometer en zorgt Prins Hendrik voor ervaren lopers die dat tempo aangeven. Deze ‘pacers’ hanteren een tempo dat varieert van 4,45 tot 6,30 per kilometer en zijn herkenbaar aan hun hesjes met de kilometertijden erop. Zo kan iedereen zijn of haar gewenste tempo kiezen. Er is onderweg ook nog de mogelijkheid om op een volgende groep te wachten. Dat kan bij de drankpunten, die elke 5 kilometer te vinden zijn. Aan de finish wacht voor iedereen thee en een halve banaan, net zoals bij de marathon zélf.

Alle trainingslopen starten om 09.30 uur. Het is mogelijk om ter plekke nog in te schrijven, vanaf 08.30 uur in het clubhuis van Prins Hendrik. De kosten bedragen 5 euro per loop of 18 euro voor de hele serie.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …