Voor elk type rijder past een andere autoverzekering

Ingezonden mededeling

In Nederland heb je veel verschillende type autorijders. De een rijdt in een spiksplinternieuwe auto, waar de ander tevreden is met een goed werkende occasion. Afhankelijk in welke situatie de autorijder zich bevindt, kan de autoverzekering hierop aangepast worden. In Nederland ben je tevens verplicht om een autoverzekering aan te schaffen. Een autoverzekering kent diverse categorieën, waar het ene pakket meer voordelen heeft dan het andere. In dit artikel lees je welke type autoverzekeringen er zijn en welke het beste gekozen kan worden per situatie. Zo zijn er diverse aanbieders zoals autoverzekering.nl, die daarnaast advies kunnen geven op het gebied van autoverzekeringen.

WA-autoverzekering
In Nederland moet je als autobezitter een autoverzekering afsluiten. Hierbij is het laagste pakket een WA-verzekering. Een WA-verzekering is een verzekering die schade vergoedt, die jij als autobezitter toebrengt bij een ander. Maar wanneer kies je nu voor een WA-verzekering en niet voor een ander pakket? Dat heeft te maken met een aantal factoren. Uiteraard kun je er bewust voor kiezen om alleen een WA-verzekering af te sluiten, als je van jezelf weet dat je een chauffeur bent die weinig schade rijdt. Of wanneer je de auto wegzet, dat deze veilig staat. Daarnaast kan je naar de leeftijd van de auto kijken. Wanneer een auto minimaal zes jaar oud is, is het in de meeste gevallen voordeliger om een WA-verzekering af te sluiten. Dit heeft alles te maken met de dagwaarde van de auto. Is op het moment van een ongeluk de schade die wordt aangebracht groter dan de dagwaarde van de auto, zal de verzekeraar de auto als total-loss verklaren. Hierdoor mag er niet meer met de auto worden gereden.

Beperkt casco
Een beperkt casco is als het ware een WA-verzekering met extra voordelen. Zo wordt er bij een beperkt casco ook schade vergoed die door diefstal, ruitschade, inbraak, brand of storm wordt veroorzaakt. Ook hier kan er gekeken worden naar verschillende factoren. Woon je in een auto-onvriendelijke buurt en wordt er regelmatig schade aangebracht aan auto’s? Dan kan een beperkt casco voordelig zijn. Ook hier kan er gekeken worden naar de leeftijd van de auto. Net zoals de WA-verzekering, is het voordeliger om een beperkt casco te nemen wanneer de auto minimaal zes jaar oud is. Het is dan puur aan jezelf of je meer premie wilt betalen voor de extra voordelen.

All-risk
Een all-risk autoverzekering is het meest uitgebreide pakket in Nederland. Een all-risk heeft alle voordelen van een WA-verzekering en beperkt casco. Daarnaast biedt het extra dekking wanneer de auto schade krijgt die door jezelf is aangebracht, of door vandalisme. Het is voordelig om een all-risk verzekering te nemen als je een nieuwe auto hebt aangeschaft. Uiteraard kan je ook voor een all-risk autoverzekering kiezen wanneer je van jezelf weet dat je veel schade rijdt of als je er zeker van wilt zijn dat de schade die wordt aangebracht, ook daadwerkelijk wordt vergoed.

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …