Home / Algemeen / Voldaan gevoel Team Invicta na eerste strandraces Burg Haamstede en in Wissant
Patisserie De Rouw
Celine van Houtum tijdens de Kustmarathon Zeeland

Voldaan gevoel Team Invicta na eerste strandraces Burg Haamstede en in Wissant

Na zaterdag de kustmarathon van Burg Haamstede te hebben gereden, reisde Team Invicta zondag af naar het Noordfranse Wissant voor de eerste officiële internationale strandrace.

Het technische parcours en de stevige wind vormden de uitdaging voor de eerste renners om naar een goede lijn te zoeken. Op het eerste stuk kreeg Sjors van Zandbeek en aflopende ketting. Hij kwam in de tweede groep terecht. Bas Nieuwkoop, Robbie Gevers en Ronan van Zandbeek zaten in de eerste groep van 30 renners. Ze reageerden op verschillende uitvallen richting het eerste keerpunt. Daar pakte Ronan van Zandbeek de leiding en reed met 5 renners vooruit.

De renners met wie hij samen zat, pakten niet de originele route en sneden een stukje af waardoor hij op achterstand kwam en moest gaan strijden voor plek drie. Daarachter had Bas Nieuwkoop een goede lijn en haalde zo een groep renners in die aan de andere kant van het strand zaten. Na 2 rondes kreeg Robbie Gevers helaas te verduren met pech.

Ondertussen was Celine van Houtum, gesteund door Sjors van Zandbeek, aan het strijden voor een podiumplek bij de dames. Sjors reed met Celine een hele sterke wedstrijd. Ze reed zo naar een overall 2e plek. In de sprint voor plek 3 werd Ronan van Zandbeek geklopt; hij werd 4e. Daarachter werd Bas Nieuwkoop overall knap 8e.

Uitslag Burg Haamstede:
Sjors van Zandbeek: 1e plaats
Robbie Gevers: 2e plaats
Ronan van Zandbeek: 3e plaats
Celine van Houtum: 1e plaats bij de dames

Uitslag Wissent (Fr.)
Celine van Houtum: overall 2e / <30jaar 1e Ronan van Zandbeek: overall 4e / >30jaar 2e
Bas Nieuwkoop: overall 8e / -30 jaar 4e
Sjors van Zandbeek: overall 32e

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Basisschool de Lichtstraat bedankt alle ouders

Aan het einde van het schooljaar op woensdag 24 juni was het een kleurenexplosie bij …