Hanneke Ermstrang en Jacqueline de Visser van VluchtelingenWerk met Gerdie Jans Rat en Rob Vervoort van Woonwijze (vlnr) bij de spreekkamers

VluchtelingenWerk huurt ruimte bij Woonwijze

VluchtelingenWerk gaat vanuit het kantoor van Woonwijze Vughtse statushouders begeleiden. Gerdie Jans Rat, adviseur Participatie van Woonwijze: “Als we de krachten bundelen, komen we tot het beste resultaat.”

Vughtse statushouders kunnen nu nog terecht in de ‘Buurtkamer’ van de Grote Zeeheldenbuurt voor begeleiding van VluchtelingenWerk. De teamleider en verschillende vrijwilligers van deze organisatie maken hen wegwijs door de wirwar van Nederlandse regels. Het eerste jaar is dat intensief, daarna zijn de contacten incidenteel en komen mensen als er gerichte vragen zijn. “We merkten dat de Buurtkamer minder geschikt was. Daarom zijn we in gesprek gegaan met Woonwijze en dat verliep erg goed”, zeggen Hanneke Ermstrang en Jacqueline de Visser van VluchtelingenWerk. In het kantoor van Woonwijze gaat de organisatie vanaf 15 april twee dagdelen in de week gebruikmaken van een spreekkamer.

Bekend terrein
De huur is de grootste vaste last van de statushouders. Daar moet regelmatig iets over worden afgestemd. “Het is dus handig als de lijntjes kort zijn. Bijna alle statushouders huren via Woonwijze, dus dit is bekend terrein. Als er vragen zijn, kan Woonwijze direct helpen. Samen kom je altijd verder.” Gerdie Jans Rat vult aan: “En als je elkaar ziet, dan komen er ook sneller dingen tot stand. Het is de bedoeling dat de nieuwe Vughtenaren in het dorp, de wijk en hun straat gaan meedoen. Ook daarin kunnen we samen optrekken.”

Flexwijze
Behalve de spreekkamer huurt VluchtelingenWerk ook ruimte in Flexwijze. In dit kantoor dat in hetzelfde pand zit als Woonwijze, werken verschillende zelfstandige ondernemers. Hanneke Ermstrang: “Deze ruimte gebruiken we vooral voor administratieve zaken en om dingen uit te werken.” De medewerkers van VluchtelingenWerk kijken er naar uit om in de Secr. van Rooijstraat aan de slag te gaan. “We staan te popelen.”

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …