Joep van ‘t Hoff (links) en Maikel van Breemen voor hun bedrijf in Vught

Virusvrije lucht met de Bioxigen ionisator

In deze coronatijd realiseren we ons weer hoe belangrijk schone lucht eigenlijk is, zeker binnenshuis. Een Bioxigen ionisator verwijdert alle schadelijke deeltjes uit de kamer, inclusief de inmiddels beruchte aerosolen. Zweeds onderzoek heeft aangetoond dat de ionisatietechniek alle virussen, inclusief SARS-CoV-2 (‘corona’), deactiveert en onschadelijk maakt. De mensen van de Vughtse start-up Fresh Air Technology Holland kunnen u er alles over vertellen en leveren de apparaten tegen een concurrerende prijs. Kijk op www.fatholland.nl of bel 073-8882909.

Door Maarten Kroese

In normale tijden runnen Joep van ’t Hoff en Maikel van Breemen het bedrijf Qube Event Supplies en Dance Street. Daarmee leveren ze materialen en diensten voor de eventbranche en entertainmentindustrie. Licht, geluid en videoapparatuur voor zakelijke en particuliere evenementen. Inderdaad, de branche die al sinds de eerste coronagolf vrijwel volledig stilligt. Maar creatieve ondernemers zijn niet snel uit het veld geslagen. Na een gerichte zoektocht kwamen ze terecht bij het Noord-Italiaanse bedrijf Bioxigen dat apparaten produceert die de lucht zuiveren door middel van statische elektriciteit.

Veilig
In 2015 deed een Zweeds bureau onderzoek naar de werking van zo’n ionisator. Uit het rapport: “Dit apparaat maakt het mogelijk snel en eenvoudig virussen uit de lucht te verwijderen. Het geteste apparaat is op 12V en maakt een spanning van 200.000 V met 80μA, dat miljarden elektronen per seconde produceert. Het apparaat stoot vrijwel geen ozon uit en is daarom veilig.” Vijf jaar eerder kwam het RIVM tot gelijkluidende conclusies.

FAT biedt een range van vier Bioxigen ionisators. Van de Tris van 259,95 euro die ruimtes tot 40 m3 zuivert tot de Mistral van 1.589,95 die zelfs flinke ruimtes tot 180 m3 aankan. Maikel van Breemen: ”Wij zijn blij dat wij een goede manier hebben gevonden om weer te kunnen ondernemen. Het vervult ons ook met trots dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan het optimaliseren van het binnenklimaat zowel thuis als op het werk. Want wees eerlijk. Door COVID-19 is er de komende jaren in toenemende mate behoefte aan hygiënische maatregelen om verspreiding van ziektes te voorkomen. Want voorkomen is beter dan genezen.”

Kijk ook bij

De Corona Monologen: zes indringende voorstellingen

Tijdens de ‘Bossche Zomer’ zullen De Corona Monologen (een terugblik…) te zien zijn. Van 7 …