Virtueel Open Huis Maurick College groot succes

Virtueel rondneuzen en zelf ontdekken wat het Maurick College allemaal te bieden heeft. Dat is mogelijk via de indrukwekkende 3D-tour die de school heeft georganiseerd. Veel groep 8-leerlingen uit de regio hebben al een kijkje genomen op de website van de school. En dat is een goed teken. Want voordat er een bewuste keuze voor een middelbare school kan worden gemaakt, is het belangrijk voor de achtstegroepers om zich goed te oriënteren. Ouders kunnen hun zoon of dochter tot 3 februari aanmelden voor het komend schooljaar op het Maurick College.

Om een gevoel te krijgen bij de school en de vakken die worden gegeven, hebben bovenbouwleerlingen vlogs opgenomen die zijn verwerkt in de 3D-tour. Ze lopen binnen in verschillende lokalen, interviewen docenten en laten trots hun eigen werk zien.

Positieve reacties
Gelukkig is het harde werk van de Vughtse school niet voor niks geweest. Al kan een virtueel Open Huis natuurlijk nooit tippen aan een live rondleiding, toch zijn de reacties erg positief. Ouders geven aan een prima beeld te hebben gekregen van de school en het schoolsysteem. Groep 8-leerlingen lieten weten dat ze het een “supertoffe virtuele tour” vonden waar ze veel van hebben opgestoken. Dat is waar het Maurick College het allemaal voor doet: basisschoolleerlingen en hun ouders een zo goed mogelijk beeld geven van de school.

Vijf verschillende soorten brugklassen
Het Maurick College heeft vijf verschillende soorten brugklassen: de vmbo-, kader- en basisberoepsgerichte leerweg, vmbo(t), vmbo-t/havo, havo/vwo en gymnasium. Dankzij de tweejarige brugperiode krijgen leerlingen op het Maurick College de kans om zich te ontplooien, waardoor ze in de tweede klas nog door kunnen stromen naar een niveau dat het beste bij ze aansluit. Meer informatie over het Maurick College, de virtuele tour en de aanmelding is te vinden op: www.maurickcollege.nl.

Kijk ook bij

Kofferbakverkoop bij D’n Hop Boxtel

D’n Hop houdt op zondag 7 mei van 10.00-15.00 uur de eerste editie van de …