Home / Algemeen / Vijf Koninklijke Onderscheidingen bij Vughtse vrijwillige brandweer
Patisserie De Rouw
Van links naar rechts: Ger Adriaanse, Peter van Elst, Hans van Esch, burgemeester Van de Mortel, Ger-Jan van den Bogaert en Mari van Hal (Foto Bart Meesters)

Vijf Koninklijke Onderscheidingen bij Vughtse vrijwillige brandweer

Vijf leden van de Vughtse vrijwillige brandweer kregen woensdag 2 oktober in het Vughtse raadhuis, tijdens een vrolijke brandweer contactavond, van burgemeester Van de Mortel te horen dat ze benoemd waren tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ger Adriaanse, Mari van Hal, Peter van der Elst, Ger-Jan van den Bogaert en Hans van Esch werden onderscheiden omdat ze zich over een lange reeks van jaren bij nacht en ontij als vrijwilliger hebben ingezet voor Vught en Cromvoirt.

Ger Adriaanse (Foto Bart Meesters)

Ger Adriaanse
G.A.M. Adriaanse (58) is werkzaam als uitvoerend medewerker bij cluster Maasland van de sector Incidentenbestrijding van de Brandweer Brabant-Noord. Hij is sinds 1987 actief als lid van de vrijwillige brandweer van Vught en heeft o.a. de volgende functies bekleed: manschap, bevelvoerder, chauffeur, voertuigbediener, instructeur en hoofdbrandwacht. Daarnaast heeft hij zich bijzonder ingezet als coördinator voor de jeugdbrandweer. Ger Adriaanse, die 32 jaar actief is voor de brandweer fungeert momenteel als Brandmeester.

Mari van Hal (Foto Bart Meesters)

Mari van Hal
M.G.M. van Hal (52) is specialist 4D bij Brandweer Brabant-Noord. Hij is sinds 1991 actief als lid van de Vughtse vrijwillige brandweer. Hij was 28 jaar actief voor de brandweer o.a. als: manschap, bevelvoerder, chauffeur, voertuigbediener, begeleider jeugdbrandweer, oefenleider en instructeur. Door de regionale brandweer werd hij een aantal jaren ingezet als instructeur voor diverse leergangen. Mari van Hal fungeerde laatstelijk als Brandmeester en hij is nu Postcommandant post Vught.

Peter van der Elst (Foto Bart Meesters)

Peter van der Elst
P.T.W. van der Els (62), werkt als manager bij Philips Healthcare te Eindhoven. Hij is 22 jaar lid van de vrijwillige brandweer van Vught en heeft o.a. gefungeerd als: manschap, bevelvoerder, oefenleider, hoofdbrandwacht. Peter van der Elst fungeerde laatstelijk als brandmeester.

Hans van Esch (Foto Bart Meesters)

Hans van Esch
J.C.J. van Esch (60) uit Cromvoirt is in het dagelijks leven directeur en mede-eigenaar van J. van Esch B.V., specialist in buitenruimten voor onder andere overheden in instellingen. Hij is sinds 1979 actief als lid van de vrijwillige brandweer van Cromvoirt en heeft o.a. de functies vervuld van manschap, chauffeur en voertuigbediener. Hans van Esch fungeerde laatstelijk als hoofdbrandwacht. Hij is nu 40 jaar in de weer voor de brandweer in het kerkdorp.

Ger-Jan van den Bogaert (Foto Bart Meesters)

Ger-Jan van den Bogaert
G.J.T.P. van den Bogaert (52) uit Cromvoirt is mede-eigenaar van VDB Vochtwering in Cromvoirt. Hij is sinds 1997 actief als lid van de vrijwillige brandweer van Cromvoirt en bekleedde over een periode van 22 jaar bij de brandweer de functies van manschap, chauffeur en voertuigbediener en hoofdbrandwacht.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Dünya en Nienke ‘doen eens lief’

Dünya en Nienke, beiden 10 jaar, bedachten ‘iets’ liefs te gaan doen voor mensen in …