Vijf jaar Repair Café Vught

Het Repair Café in Vught bestaat 5 jaar en het wordt zeer gewaardeerd door de bezoekers. Dat wordt op zaterdag 24 november in de Stenen Hut feestelijk gevierd. Het Repair Café Vught is open van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Tijdens het officiële gedeelte van de viering tussen 12.00 en 13.00 uur worden er geen reparaties verricht. Mede dankzij de bezoekers is dit duurzame initiatief zo’n succes, daarom worden zij uitgenodigd om dit eerste lustrum samen te vieren met een hapje en drankje. Het Repair Café Vught is op het terrein van Reinier van Arkel, locatie Weverij, Watertorenlaan 13-19. Dit is midden op het terrein van Voorburg. Vanaf de ingang van het zorgpark bij de rotonde aan de Laagstraat is het met bewegwijzering aangegeven.

Gezamenlijk initiatief
Vijf jaar geleden is het Repair Café Vught gestart als een gezamenlijk initiatief van de Natuur- en milieugroep Vught en Reinier van Arkel met steun van Vincentiusvereniging Vught en Welzijn Vught. Al vanaf de eerste keer werd het Repair Café Vught goed bezocht. Begonnen met gemiddeld 35 reparaties worden er nu na vijf jaar gemiddeld 50 reparaties maandelijks onder handen genomen. 75 procent van de spullen wordt gemaakt of de eigenaar krijgt advies waar hij terecht kan voor bijvoorbeeld nieuwe onderdelen.

Bijzonder is dat er veel enthousiaste vrijwilligers elke maand weer komen. Zo rond de 20 personen staan klaar om te helpen. Doel van het café is verminderen van de afvalberg, reparatietechnieken niet verloren laten gaan en ook belangrijk: een praatje maken met elkaar. Er zijn vaste bezoekers die elke maand wel even binnen lopen, al dan niet met kapotte spullen. Bezoekers komen uit alle wijken van Vught en zijn enthousiast over de sfeer die er hangt. Rianne, een van de vrijwilligers, vertelt hoe blij de bezoekers soms zijn met de gedane reparaties en zelfs wanneer blijkt dat reparatie niet mogelijk is, zijn ze blij omdat ze de spullen met een gerust hart kunnen afdanken. Peter van Duppen van Reinier van Arkel geeft aan dat het een prima initiatief is dat zorgt voor een goede integratie tussen bewoners van Vught en de bewoners van het zorgpark. Elke keer weer komen zo rond de 75 bezoekers in de Stenen Hut. Bezoekers kunnen ook terecht bij Hebbes, de prachtige tweedehandswinkel in kleding en schoenen en de kadoshop in de Brandweerkazerne.

Meer info: Facebook.com/repaircafevught, www.repaircafevught.nl, 073-6585912.

Kijk ook bij

Het is bijna tijd voor de Vughtse Cultuurweek 2023

Ingezonden mededeling De Vughtse Cultuurweek 2023 staat weer voor de deur. Dit jaar zal de …