VIJC wielerploegentijdrit in Vught

Voor ‘schaatsende fietsers’ en ‘fietsende schaatsers’

Zaterdag 23 september houdt de Vughtse IJsClub (VIJC) De IJzeren Man voor de 26e keer haar jaarlijkse ‘open’ wielerploegentijdrit op de westelijke parallelweg (Boxtelseweg) van de A2 tussen Vught en Boxtel. Het motto van VIJC luidt: ‘meedoen is belangrijker dan winnen; teamgeest is belangrijk, niveau niet.’

‘Open’ betekent dat ieder groepje fietsers zich kan inschrijven. Kijk voor de inschrijving op www.vughtseijsclub.nl/vijc-wielerploegentijdrit. Er is nog plaats voor een aantal teams, met name jeugdteams. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers; de tijd van de 3e aankomende telt.

7 km
Het parcours meet ruim 7 km (7350 m om precies te zijn) rechte asfaltweg met aan de uiteindes een lusje klinkerweg aan de Vughtse kant en een scherp keerpunt aan de Boxtelse kant. Vooral dat laatste vergt een combinatie van snelheid, bochtentechniek en teamwork bij het optrekken na iedere bocht.

Het zijn niet alleen volwassenen die meedoen; het is vooral leuk en spannend voor pupillen (t/m 12 jaar) en oudere kinderen (t/m 16 en 18 jaar). Die fietsen resp. 2, 3 en 4 rondes. Dan zijn er twee categorieën voor Dames en Heren t/m 39 jaar en de sportieve ‘ouderen’, de z.g. masters. Zij fietsen allen 6 rondes (44 km). De starttijden zijn tussen 09.30 en 14.30 uur. Parkeren, omkleden en douchen kan in de sportzaal van complex Voorburg, vlak bij de start. Er wordt gestart in blokken per categorie.

De prijsuitreiking van pupillen, meisjes en jongens is direct na de finish van het betreffende blok. De prijsuitreiking voor de overige categorieën vindt plaats bij de tent op het parcours, na afloop van de wedstrijd. Meer informatie krijg je door te mailen naar tijdrit@live.com.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …