Stoere Stukken in de Steenfabriek. Beeld: Jeanne Tax.

Vier kunstenaars uit Vught en Helvoirt exposeren in de Steenfabriek

In de maand oktober exposeren vier beeldend kunstenaars uit Vught en Helvoirt in de Steenfabriek in Gilze. Carola Mokveld, Jeanne Tax, Margot Oomen en Patrice Vermeer tonen een scala aan tweedimensionaal en driedimensionaal werk.

Carola Mokveld werkt met een diversiteit aan materialen en onderwerpen. Het verhaal achter het onderwerp staat dikwijls centraal. In deze expositie is werk te zien in o.a. de eeuwenoude techniek: encaustiek. Hierbij wordt gebruikgemaakt van bijenwas en pigmenten, Carola doet dat geheel op eigen wijze. Carola is voortdurend bezig met een dialoog tussen leven en kunst en haar materiaal.

Jeanne Tax zoekt een samenspel met materialen om te komen tot een beeld onder de noemer: assemblage-, conceptuele kunst en mixed-media. In deze expositie is o.a. een aantal beelden uit haar laatste serie Rok Rock te zien. Haar beelden/composities zijn afgeleid van fantasieën, gebeurtenissen, gevonden voorwerpen, tekst of thema’s.

Margot Oomen maakt bronzen en monumentale keramische beelden. Haar inspiratie vindt zij in de natuur, het landschap rondom haar atelier en in zichzelf als mens in ontwikkeling. De serie Shelters is in brons gegoten. Haar laatste serie Floating Houses is hier een vervolg op. Deze keer vervaardigd uit klei, gebakken in een gasoven en in een zelfgebouwde hout gestookte raku oven.

Patrice Vermeer maakt vele foto’s met haar camera, voornamelijk in de natuur. Deze foto’s of fragmenten ervan transformeert Patrice tot nieuwe, eigen beelden die uitgewerkt worden in olieverf. Als ontspanning maakt Patrice ook kleiner, kleurrijk werk in acrylverf, pen en inkt. Daarbij gebruikt ze vaak de techniek van het sjabloneren.

STOERE STUKKEN in de STEENFABRIEK . Steenfabriek 1, 5126 PB Gilze.
7 t/m 22 oktober van 11.00-17.00 uur. Op zaterdag en zondag. Gratis toegankelijk.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …