Vier Koningsdag met het gilde!

Je hebt ze vast wel eens gezien en gehoord bij belangrijke activiteiten in Vught: heren in mooie kleren. Een tamboer die slaat op een trom. Jongens die zwierig zwaaien met een vendel. Deze mensen zijn lid van het Gilde Sint Barbara en Sint Sebastiaan uit Vught. Het gilde is heel lang geleden ontstaan, al in de 15e eeuw. Het gilde beschermde de kerk en het gezin. De tradities van het gilde worden ook nu nog gevierd met als belangrijkste kenmerk de broederschap, het er zijn voor elkaar.

Het Gilde Sint Barabara en Sint Sebastiaan is op zoek naar nieuwe jeugdleden. Als jeugdlid kun je leren trommen en/of vendelzwaaien. Ook neem je deel aan de activiteiten die het gilde organiseert. Om kennis te maken met de jeugdactiviteiten ben je welkom om met ons mee te doen op Koningsdag. Hiervoor moet je wel een keer komen oefenen. We organiseren hiervoor 3 verschillende workshops. Op Koningsdag loop je mee met de optocht van het gilde en doe je mee met de vendelgroet (voor het oude Raadhuis) aan de burgermeester, lintjesdragers en kinderoptocht.

Data workshops: maandag 29 januari, 19 februari & 26 maart
Tijd: 19.00 – 20.00 uur
Locatie: Gymzaal de Kwebben, Van Sasse van Ysseltstraat 2
Kosten: geen
Opgeven: (niet verplicht, wel handig) bij dennisvandenbosch@gmail.com

Als jij (of je ouders) nog meer informatie wenst, kun je contact opnemen met Dennis van den Bosch (06-29434480) of Angelique Dankers (06-81442552).

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …