Vier het Helvoirts Weekend tijdens het hemelvaartsweekend

Donderdag 30 mei wordt om 11.00 uur het startsein gegeven voor drie dagen groot plezier voor Helvoirt en omgeving. Met dank aan alle sponsors en vrijwilligers is het weer gelukt om een aantrekkelijk en afwisselend programma neer te zetten voor jong en oud tijdens Helvoirts Weekend. Het belooft een geweldig mooi feest te worden!

Donderdag 30 mei
’De Helvertse markt’ mag traditioneel niet ontbreken in het programma van het Helvoirts Weekend. Wordt het hoog tijd om weer eens wat ruimte te maken op je zolder, in je kleerkast of in de speelgoedhoek? Huur dan voor slechts 20 euro een ruime kraam, kruip in de huid van een marktkoopman en laat de euro’s rinkelen! Wil je een kraam delen met een bekende? Geen probleem! Ook ondernemers zijn op de markt. Heb je geen kraam nodig, maar wel een paar vierkante meters verkoopruimte? Dan wordt dat geregeld door de organisatoren. Bezoekers aan de Helvertse Markt betalen 2 euro – de inkomsten komen ten goede aan de jeugdverenigingen en de kindermiddag- en kunnen dan voor een prikkie de mooiste spullen kopen. In en rondom de grote feesttent kun je iets lekkers eten of drinken. De kinderen kunnen helemaal los in het speelparadijs met indrukwekkende luchtkussens, knutselpret en volop lekkers! De kids betalen hiervoor slechts 2 euro entree.

Wie Kent Helvoirt Kwis
Sommige onderdelen hebben maar weinig tijd nodig om tot ‘traditie’ uit te groeien. Dat geldt zeker voor de Wie Kent Helvoirt Kwis. De vierde editie is op voorhand al zo’n groot succes dat de inschrijving vol is en dat de feesttent amper alle deelnemende teams van dorpsgenoten kwijt kan! Vanaf 19.00 uur zullen de hersens kraken en het (speciaal)bier en de bitterballen smaken tijdens dit avondvullende feest van gezelligheid en herkenbaarheid. Wie gaat er dit jaar vandoor met de felbegeerde hoofdprijs: de Helvoirtse Kruiwagen? Wil je als toeschouwer de Kwis meemaken, dan kan dat ook. Het festivalterrein is die avond gratis toegankelijk. Maar hou je wel een beetje in. Voorzeggen mag natuurlijk niet en als je bij elk goed antwoord luidruchtig een wave inzet, komt de quizmaster er niet meer bovenuit! Met een afterparty gaan de deelnemers de nacht in. Dan mag je helemaal los gaan!

Vrijdag 31 mei
Op vrijdag gaat om 13.00 uur de tent open voor de 55-plussers. Het Vierkernenbal staat al sinds jaar en dag voor meezingers, een loterij, een hapje, een borrel en verrassende acts. Aanmelden is niet verplicht en de entree bedraagt 5 euro. Zo rond 16.30 uur zal iedereen met een tophumeur de tent weer verlaten.

’s Avonds maakt Helvoirt zich op voor ‘BeetjeDansen’! Je waant je in zoele, tropische oorden met een aanstekelijke mix van dampende, sexy Moombahton tunes, catchy deuntjes & de lekkerste Urban. Terwijl je van je cocktail nipt, laten Dyna, Jody Bernal, Team Rush Hour, Smѐrrig Diskjochies en Bruxelles & Lanx horen en zien waarom zij in dit genre tot de top-dj’s van dit moment behoren. Je moet wel van steen zijn wil je tussen 20.00 en 01.00 uur niet veel meer dan een beetje dansen! De tickets gaan als zoete broodjes over de toonbank, dus bestel ze snel!

Zaterdag 1 juni
Zaterdag komt Tino Martin naar Helvoirt! Het is de organisatie gelukt om hem vast te leggen voor de ‘Hollandse Avond’. De zanger die al twee keer het Ziggo Dome uitverkocht en ook al twee Edison Awards op zijn naam heeft staan! Hij is niet de enige topartiest die zaterdag vanaf 20.00 tot 01.00 uur het dak van de tent zal blazen. Wat dacht je van de energieke alleskunners ‘De Bijtels’, een coverband met feestgarantie! Om nog maar te zwijgen over de Jan van Brusselband met zijn aanstekelijke Brabantse folkmuziek. Alsof het nog niet genoeg is, kun je ook nog meespringen en -bulderen met Raymon Hermans zijn onweerstaanbaar lekkere hits. Het is aan dj Tommi Santo wel toevertrouwd om de tent van het ene hoogtepunt naar het andere te brengen.

Zondag 2 juni
Tijd om na te genieten met wallen onder de ogen en daarna afbouwen, opruimen en schoonmaken. Het Helvoirts Weekend draait volledig op vrijwilligers. Heb je tijd en zin om te helpen, bijvoorbeeld bij het op- en/of afbouwen of achter de bar? Dan ben je natuurlijk meer dan welkom! Stuur dan een berichtje aan info@helvoirtsweekend.nl.

Aanmeldingen, tickets en informatie
Wil je je aanmelden voor de Helvertse Markt? Wil je tickets kopen voor de vrijdagavond of zaterdagavond? Wil je weten wie de sponsors zijn die dit evenement mede mogelijk maken? Check voor dit alles en meer de website www.helvoirtsweekend.nl of mail naar info@helvoirtsweekend.nl. De tickets zijn niet alleen op de website te koop, maar natuurlijk ook bij de vertrouwde verkoopadressen Electro World Van Hattum Lindelaan 50 en Groente en Fruit Van de Loo, Kastanjelaan 21. www.facebook.com/helvoirtsweekend/

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …