Vertrek Tinie Kardol bij Stichting Mariënstede

Tinie Kardol beëindigt op 18 juni zijn werkzaamheden als bestuurder van Stichting Mariënstede. Onder Stichting Mariënstede vallen de zorgstichting Vughterstede en de onroerendgoedstichting Mariënhoven. Hij wordt op 1 juni opgevolgd door Peggy van der Koelen, die nu nog als directeur werkzaam is bij thuiszorgorganisatie de Vierstroom in Gouda.

Tinie Kardol heeft bijna 22 jaar leiding gegeven aan de stichtingen en Vughterstede landelijk en internationaal op de kaart gezet met onder meer de introductie van zorgrobot Zora in Nederland. Ook werden onder zijn leiding de bouw van Woonzorgcentrum Theresia en een grote renovatie van Huize Elisabeth gerealiseerd. Vanaf 2011 is hij tevens professor aan de Vrije Universiteit in Brussel waar hij onderzoek doet en begeleidt op het gebied van de vergrijzing van samenlevingen. Hij zal zijn werkzaamheden daar gaan uitbreiden.

Nieuwe directeur
Peggy van der Koelen was de afgelopen vijf jaar directeur van Vierstroom Hulp Thuis, een joint venture van Fundis en Assist. Die heeft zich onder leiding van Van der Koelen ontwikkeld tot een sterke en betrouwbare speler in het sociale domein. Haar gedrevenheid en ondernemerszin hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Van der Koelen: “De uitdagingen waren divers. Een reorganisatie, een overname en de invoering van de Wmo 2015. We hebben de ‘storm’ overleefd en hebben onze positie weten te verstevigen.”

Waardering
Voorzitter Herman Haarhuis van de Raad van Toezicht heeft grote waardering voor de inzet van Kardol voor Mariënstede. “Hij heeft de zorg voor de ouderen in Vught een grote dienst bewezen.” Er is vertrouwen in opvolgster Van der Koelen. “Zij heeft relevante ervaring en visie op de ouderenzorg. Bovendien is de noodzakelijke ‘klik’ aanwezig.”

Kijk ook bij

N65 richting Tilburg dicht

Vanmiddag (woensdag 21 februari) zijn twee vrachtwagens op elkaar gebotst op de N65 ter hoogte …