Gerda Hoogendijk

Vertelpodium Het Lopende Vuur in Den Bosch opent 7e seizoen

Vrijdag 25 oktober ‘Verhalenvertellers van Lier’

Het Lopende Vuur start het nieuwe seizoen met een heel bijzondere avond. Drie verhalenvertellers die aan het Centrum voor de Kunsten in Lier afgelopen zomer hun vertelopleiding voltooid hebben, laten u genieten van een prachtige voorstelling. Vrijdag 25 oktober om 20.00 uur zijn deze vertellers in Den Bosch.

Gerda Hoogendijk vertelt ‘Het Wassende Water’, vrij naar het boek van Herman de Man. Over de Lopikerwaard, waar het water steeg, in een tijd dat de bevolking zich begint af te zetten tegen de strakke normen en weg wil … Het Wassende Water speelt zich af in de geboortestreek van Gerda. Mede daardoor ligt het verhaal haar na aan het hart. Gerda vertelt verhalen voor kinderen en volwassenen (www.stillewoordentuin.nl).

‘De man die geen verhaal had’ is een Iers volksverhaal uit de voorstelling ‘In de geest van het verhaal’ van Marjan Schoenmakers. Wat gebeurt er met je als je steeds maar weer denkt dat je iets niet kunt? Marjan is naast verhalenverteller ook beeldend kunstenaar (www.voorzichtigschuimkoekjes.nl).

Reinou Vogel vertelt haar bewerking van ‘Dond’s offer’, een sage over de eerste bewoners van Ierland. Een rauw verhaal over het eiland Inniscaul en eilanddochter Darra op de dag van haar dertiende verjaardag. Reinou is (muziek)leerkracht, verteller en een van de initiatiefnemers en organisatoren van ‘Het Lopende Vuur’ (www.vertelvogel.nl).

Onder leiding van Veva Gerard (die al meerdere keren bij het vertelpodium optrad) hebben zij deze drie zeer diverse verhalen gemaakt en uitgevoerd. Ze zijn vol lof door publiek en jury beoordeeld. De avond vindt plaats aan de Graafseweg 198 in Den Bosch, aanvang 20.00 uur. De toegangsprijs is € 10,00 incl. koffie, thee en een koekje. Reserveren graag. Voor contact en meer informatie info@hetlopendevuur.nl en www.hetlopendevuur.nl .

Kijk ook bij

Verduurzaming gemeentelijke gebouwen kost miljoenen

Volgens het huidige Bestuursakkoord streeft de gemeente Vught ernaar om een nul-op-de-meter-organisatie te worden. Dat …