Home / Algemeen / Verschijning derde boek Vughtste auteur Eveline Vreeburg
Patisserie De Rouw
Eveline Vreeburg

Verschijning derde boek Vughtste auteur Eveline Vreeburg

Het derde boek van de Vughtse auteur Eveline Vreeburg is uit. Een boek met een actueel thema, dat in deze roman op een unieke manier is uitgewerkt. Het hoofdpersonage, Michelle Buurman, hoopte haar lot uit handen te kunnen geven aan haar psycholoog, maar die heeft met haar gebroken. Dat is het startpunt van deze roman.

In de wachtkamer van de crisisdienst wordt Michelle opgehaald door Frans, een medewerker in opleiding met een geel hesje. Volgens haar voormalige goeroe leefde Michelle achter haar taal, maar hij heeft wel meer gezegd dat nu niet meer vanzelfsprekend is. In een reeks gesprekken vertelt ze aan Frans wat er is gebeurd met Sieb, de pseudo-psycholoog die ze heilig had verklaard. Langzaam maar zeker begint het haar te dagen dat het streven naar totale overgave, misschien wel in haar familie zit.

Wie brengt mij naar Mentrum is een roman over grenzeloos geloven in iets anders dan jezelf, over de gevaren van een ongelijke machtsverhouding, over verlies, en over de neiging om de geschiedenis te herhalen in de hoop dat die op een dag opnieuw geschreven kan worden.

Eveline Vreeburg (1984) debuteerde in 2011 met haar roman Onder pseudoniem. In 2013 verscheen Het Grootste Geluk. Vreeburg woont en werkt in Lissabon.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

DePetrus een van de winnaars Pieter van Vollenhovenprijs

Op zaterdag 16 november namen negen initiatiefnemers van een herbestemming van een monumentale kerk of …