Happy Hart Koor

Verrassend avondje uit tijdens ‘CultuurNacht’ in de Speeldoos

Hoe mooi zou het zijn om een avond (tot in de nacht!) te houden, waar inwoners van de gemeente Vught ondergedompeld worden door Vughtse cultuurmakers? Een avond waar je kunt proeven van diverse theatervoorstellingen, muziek, beeldende kunst en waar je je eigen route kunt uitstippelen en verrast kunt worden door zinnenprikkelende performances? En dit alles uitgevoerd door (oud-)mede-inwoners, die hun makerschap en talent delen.

Dit idee startte bij de initiators van de Cultuurweek Cromvoirt, Helvoirt, Vught. MDM Vught, Musicare, de Speeldoos en Plaza Cultura bundelden in 2020 hun krachten om cultuuraanbieders, kunstenaars en verenigingen uit te dagen zich zichtbaar te maken in de vorm van een Cultuurweek. Héél blij werden zij van de Showcase-avond in de Speeldoos, waar een soort culturele expeditie door het gebouw werd gepresenteerd. Bezoekers toerden langs muziek-, dans- en andere kunstpresentaties en werden verrast door onverwachte culturele ontmoetingen.

CultuurNacht
Op zaterdag 15 oktober van 20.00 tot 01.00 uur wordt de eerste CultuurNacht in Vught een feit! Een mengelmoes van makers vult de ruimtes van de kelder tot de theaterzaal. Sommige activiteiten zijn doorlopend; andere zijn te bezoeken op gezette tijden. Een kleine greep uit het programma:
In de foyer word je ontvangen door de band ‘De jongens van Smit’ of singer-songwriter Janco Duijs. Je bezoekt een presentatie van Theaterwerkplaats Novalis of laat je literair verrassen door de dorpsdichter. Je danst mee in de Silent Disco of stapt binnen bij de tragikomedie ‘Tegelijkerretijd’ met Jan van der Els en Thea Dekkers. Kunstenaars van het ‘Living Museum’ delen hun werk in woord en beeld, terwijl in een andere ruimte je smaakpapillen worden aangewakkerd. ‘Happy Hart Koor’ zorgt voor wat akoestische chaos en in het ‘NachtCollege’ van het Vughts Museum en ABZ worden muziek en geschiedenis met elkaar verbonden. Muzikale alleskunner Diederick Ensink sluit de avond af.
Een volledig avondje uit, waarbij je zélf bepaalt waar je route je leidt. Wanneer je specifiek voor een voorstelling, bandje of kunstenaar komt, kun je zomaar verrast worden door een andere cultuurervaring. Het volledige programma is binnenkort te vinden op de website van de Speeldoos en nieuwtjes worden gedeeld via de social media van de Cultuurweek Cromvoirt, Helvoirt, Vught en de partners.

Kaarten
Kaarten voor deze avond kosten 15 euro per persoon en zijn te bestellen via www.theaterdespeeldoos.nl. Ook in Vught zijn er veel mensen met een smalle beurs. Voor deze mensen, die graag zouden willen komen, bieden de organisatoren een vrijkaart aan in samenwerking met ‘Wij Omarmen’ en Welzijn Vught. Het is daarom mogelijk om een doneerkaart te kopen en daarmee een ander een plek te gunnen. Wil je graag komen, maar is de betaling een probleem? Stuur dan een mailtje naar: info@welzijnvught.nl.

Samenwerking
De CultuurNacht wordt mogelijk gemaakt door de inzet en bijdrage van de vele cultuurmakers die aan deze avond deelnemen. Het programma wordt ondersteund door Plaza Cultura en vormgegeven in samenwerking met Nathalie van Bijnen, Eveline van Maasakkers en Tim van Baalen.

Kijk ook bij

Taalvrijwilliger worden?

In de gemeente Vught hebben ongeveer 3.000 inwoners moeite met taal, rekenen of digitale vaardigheden. …