Verloskundigen pikken korting op hun pensioen niet

Twee Brabantse verloskundigen accepteren niet dat het pensioenfonds een korting toepast op hun pensioen. Zo nodig dagen zij met steun van seniorenvereniging KBO-Brabant de Stichting Pensioenfonds voor Verloskundigen voor de rechter.

Het pensioenfonds zegt in een verklaring de kortingen wel te móeten doorvoeren, omdat gewijzigde overheidsregels het bestuur daartoe dwingen. Naar de mening van de betrokken verloskundigen handelt het pensioenfonds echter in strijd met Europese wetgeving en daarom willen zij de rechtmatigheid van het besluit voor de rechter aanvechten. De Brabantse verloskundigen vinden professor dr. mr. Hans van Meerten, hoogleraar internationaal en Europees recht aan de Universiteit van Utrecht, aan hun zijde. Hij is van mening dat het pensioenfonds inbreuk maakt op het recht van eigendom, zoals dat is verankerd in het Europees Handvest.

Schadeclaim

De juridische procedure wordt ondersteund door advocaat mr. dr. Jan-Koen Sluijs van Floret Advocaten te Den Haag. Hij wacht nog op een laatste reactie van het pensioenfonds. Wanneer dit volhardt in de korting, zal hij de Voorzieningenrechter vragen daar een stokje voor te steken. Ook het indienen van schadeclaims tegen kortende pensioenfondsen kan niet worden uitgesloten.

Kijk ook bij

Lucas Duynisveld wint nationale eindronde International Junior Science Olympiad

Gymnasium Beekvliet is als school zeer actief op olympiades en dit jaar ook heel succesvol. …