Jan en Jos Verhulst, twee generaties Vughts autobedrijf

Verhulst en Peugeot: een vertrouwde combinatie

Het was géén grap. Het was zaterdag 1 april exact 60 jaar geleden dat Autobedrijf Verhulst werd opgericht. Dat heugelijke feit werd niet met toeters en bellen gevierd, maar oprichter Jos, huidig directeur Jan en het trouwe team zijn wél met z’n allen lekker uit wezen eten.

|Door Ton de Kort|
Wie in Vught Peugeot zegt, zegt Verhulst. Het autobedrijf aan de Kempenlandstraat staat al sinds 1982 in het teken van het Franse automerk met de leeuw als logo. Jos Verhulst begon in 1957 op de locatie van de voormalige Reeburg Mavo. Hij huurde daar een garagebox van de familie Bloks. Verhulst startte als monteur bij Denisse maar besloot uiteindelijk voor zichzelf te beginnen. Na een paar jaar verhuisde hij naar de Geerstraat, waar het bedrijf tot 1977 gevestigd bleef. Zoon Jan groeide praktisch op in de werkplaats. “Het accent lag in die tijd meer op autoverhuur”, blikt hij terug. “In de tweede helft van de jaren 50 gingen veel bouwvakkers vanuit hier in Duitsland werken. Die hadden auto’s nodig en daarvoor kwamen ze bij mijn vader terecht.”

Trouw
Anno 2017 is Jos Verhulst (88 inmiddels) nog niet weg te denken uit het gemoderniseerde familiebedrijf. Ook al wordt dat sinds 1994 gerund door Jan. Jos is er elke ochtend trouw rond 10 over 7 al te vinden. Toen Autobedrijf Verhulst 10 jaar geleden het halve eeuwfeest vierde, kwamen dan ook nog heel wat trouwe klanten dat meevieren. “Wij merken dat er bij veel klanten sprake is van merkentrouw én van mensentrouw”, stelt Jan Verhulst tevreden vast. Die merkentrouw is er aan Peugeot, het merk dat de familie Verhulst sinds 1982 voert. “Daarvoor waren we Simca-dealer. Dat nam mijn vader medio jaren 60 over van Jan van Haaren. Simca werd later Talbot. Talbot en Peugeot fuseerden in 1982.”

Comfort en kwaliteit
Jan Verhulst roemt het comfort en de kwaliteit waar Peugeot voor staat. “De populaire 205 was in de jaren 80 de redding voor het merk. Nu zie je dat de 208 en de 2008 de grootste trekkers zijn. Maar wij hebben hier alles staan: van de 108 tot en met de 5008.” De komende tijd wordt de nieuwe huisstijl van Peugeot zichtbaar aan de Kempenlandstraat. Daar is men trots op het 60-jarig bestaan. Jan Verhulst: “Dat is uniek, als familiebedrijf. Kijk maar eens hoe weinig collega’s van weleer nu nog bestaan.” De derde generatie maakt al voorzichtig stapjes in het bedrijf. Zo werkt de zoon van Jans broer er en ziet Jan ook zijn eigen dochter nog wel in de zaak stappen. Verhulst en Peugeot blijven een vertrouwde combinatie.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …