Verbondenheid: het thema van de Taizé-viering op 23 juni

Je voelt je verbonden met iemand wanneer je gewaardeerd wordt of wanneer er naar je wordt geluisterd. Maar veel mensen hebben het gevoel alleen te zijn, ook al zijn ze in gezelschap, dan nóg kunnen ze zich alleen voelen.

Verbondenheid zorgt ook voor geluk. Je bent gelukkig als je het gevoel hebt erbij te horen. Brené Brown geeft in haar boek ‘De kracht van kwetsbaarheid’ aan verbondenheid de volgende definitie: “Verbondenheid is de energie die ontstaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen; wanneer ze zonder te oordelen en beoordeeld te worden kunnen geven en ontvangen.” En met wie wil ik dan verbonden zijn? Met mijn partner, gezin, familie, dieren, de natuur of vrienden? Zeker, zij allen zijn me zeer dierbaar. Maar je kunt je ook verbonden voelen met een groter geheel, een grotere macht. Wanneer je voelt dat je deel uitmaakt van een groter geheel, handel je vaak met meer medeleven naar anderen. Je voelt meer empathie.

Graag willen we deze verbondenheid ook voelen in de Taizé-viering die plaatsvindt in de H. Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan te Helvoirt. Deze oecumenische viering vangt aan om 19.00 uur. Ingezongen wordt om 18.45 uur en de deuren gaan open om 18.30 uur. Medewerking wordt weer verleend door het Taizé-koor en instrumentalisten. Iedereen is van harte welkom. Na afloop wordt u koffie en thee aangeboden. Geen entree. Vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Inlichtingen en aanmeldingen koorleden: klerx.anton@gmail.com of tel. 06-38337113.

Kijk ook bij

Kofferbakverkoop bij D’n Hop Boxtel

D’n Hop houdt op zondag 7 mei van 10.00-15.00 uur de eerste editie van de …