Veel thuiswerken? Dat vraagt om aanpassing van je interieur!

Ingezonden mededeling

In 2020 schakelde het veelbesproken fenomeen thuiswerken naar een versnelling hoger; door welbekende omstandigheden zaten we massaal met een laptop op schoot op de bank. Menigeen zag al snel de voordelen hiervan in: geen files meer, dus zat tijd over om een wasje te draaien of de kinderen van school te halen. We zijn dit daarom massaal blijven doen, al vraagt het geld verdienen vanuit huis wel om wat aanpassingen.

Kuipstoelen bieden uitkomst
Ergonomische kuipstoelen bieden uitkomst. Of je nu een rommelkamer hebt ingericht als kantoor, of de hele dag aan de eettafel zit te werken. In dat laatste geval kies je gemakshalve voor een complete set kuipstoelen omdat ze tevens dienst doen als eetkamerstoelen. En meer zelfs, want veel keukens in Nederland worden zo langzamerhand omgetoverd in ruimtes waar het hele gezin zich de hele dag verzamelt. Een slimme investering in je woon- of leefkeuken.

Tuinkantoor
‘Van kantoortuin naar tuinkantoor’, lazen we op menig interieur- of woonblog. Het thuiswerken zorgde in met name gezinnen wel eens voor irritatie, zodat veel werknemers een uitweg zochten in een leegstaand tuinhuisje. Aannemers en handige doe-het-zelvers kregen de handen vol aan opdrachten om er kantoortjes van te maken. Het werden multifunctionele ruimtes inclusief sanitair, stroom en uiteraard wifi, en gerealiseerd met het oog op de toekomst: een B&B, puberslaapkamer of kangoeroewoning. Ook in het tuinkantoor misstaan deze sierlijke kuipstoelen allerminst.

Soms is een klein hoekje al genoeg
Niet iedereen heeft de ruimte of het budget voor een tuinkantoor of woonkeuken, dus werd er gezocht naar andere plekken met een klein beetje ‘beschutting’ om rustig te kunnen werken. De bijkeuken, de logeerkamer of de loze ruimte onder menig trap bijvoorbeeld. Of een kamerscherm dat een ruimte opdeelt. Want wat heb je helemaal nodig, behalve een ergonomische stoel en een bureautje met een laptop? Wie klein maar slim denkt, ziet overal thuiswerkhoekjes in een woning.

Apparatuur die het werken makkelijker maakt
Soms werd er echter meer apparatuur van stal gesleept. Wie had er nog een printer in huis? Ze werden opnieuw aangeschaft of uit de gangkast gehaald, omdat sommige documenten zich in papieren vorm nou eenmaal prettiger laten doornemen. Ook andere apparaten en gadgets gingen weer massaal richting huishoudens, denk aan headsets om het online vergaderen te vergemakkelijken. Er kwamen verder online tools om de achtergrond anoniem te maken.

De lichtinval reguleren met raamdecoratie
Licht van buiten kan weerkaatsen op een scherm, zodat in sommige huizen de raamdecoratie een update krijgt. Er zijn veel nieuwe trends op dit gebied, zoals houten jaloezieën, vouwgordijnen en zelfs op afstand bedienbare rolschermen. Deze bieden nog meer voordelen, zoals vanzelfsprekend privacy, demping van geluiden van buitenaf en betere isolatie.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …