Veel steun voor Vughts bestuursakkoord

Het bestuursakkoord dat de nieuwe Vughtse coalitie van Gemeentebelangen, PvdA-GL en VVD na 2 maanden van onderhandelingen met elkaar is overeengekomen, kan rekenen op steun van bijna alle raadsleden. Alleen de SP (2 raadszetels) stemde tegen.

Vooral D66 en CDA probeerden tevergeefs via het indienen van een flink aantal moties het akkoord op sommige punten bij te sturen, maar uiteindelijk ondersteunde ook deze partijen de motie van de coalitiepartijen waarin het nieuwe college wordt gevraagd het nieuwe coalitieakkoord ‘Vernieuwd en vertrouwd’ uit te voeren. Dianne Schellekens (D66) in haar stemverklaring: “Wij stemmen in met het bestuursakkoord omdat er veel van het huidige beleid in staat waarvoor wij zelf verantwoordelijk zijn en waar we nog steeds volledig achter staan. Daarnaast staan er verschillende goede punten in die rechtstreeks uit ons verkiezingsprogramma komen.”

Ondanks de brede steun was er op een aantal punten flinke kritiek op het nieuwe coalitieakkoord. Volgens D66 ontbrak een visie op de toekomst van Vught. Fractievoorzitter Dianne Schellekens miste in het akkoord, dat volgens haar nogal wat wollige taal bevatte, de hoofdlijnen. “Je kunt er alle kanten mee op. Wat willen de coalitiepartijen precies en wordt de Vughtenaar er beter van?” Volgens formateur Guus van Woesik zal er meer duidelijkheid komen als het college het uitvoeringsprogramma aan de raad voorlegt.

Lees het volledige artikel in Het Klaverblad van 13 juni. Dat kan ook online: klik hier.

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …