Kasteel de Haar

Veel inschrijvingen voor de Zomerschool

De Zomerschool is echt een begrip geworden bij 55-plussers in de gemeente Vught. Vanaf het moment dat de programmafolder is uitgekomen, zo rond half mei, zijn er al ruim 600 inschrijvingen binnengekomen. Vorig jaar werd de regel ingesteld dat mensen zich voor maximaal 8 activiteiten mogen inschrijven. Dat is zo goed bevallen, dat deze richtlijn ook dit jaar wordt gehanteerd. Zo krijgen meer mensen de kans om met de Zomerschool op pad te gaan.

Bij verschillende activiteiten zijn er nog plaatsen beschikbaar. Je kunt je onder andere nog aanmelden voor de – gratis – openingsavond op woensdag 27 juni. Of voor de dag erna, bij de Meet & Greet met Vughtenaren uit o.a. oorlogsgebieden. Heel interessant om hun verhalen te horen! Zoek je een creatieve activiteit? Dan is er nog keus uit het illustreren van je eigen naam of bij schilderen op muziek. Op 26 juli zijn er nog enkele plekjes vrij voor de heerlijke lunch uit eigen tuin, die je zelf kunt bereiden bij De Scheve Schup. De dagtocht naar Kasteel de Haar is erg populair, maar de bus zit nog niet helemaal vol. En wat te denken van museum SIEMei in Veghel? Een prachtig museum dat gevestigd is in de oude CHV-fabriek. De materialen die hier tentoongesteld zijn, vertellen het verhaal van het verleden van de industrie en landbouw in de Meierij.

Brochure en informatie
Het aanbod van de Zomerschool is dit jaar met enkele activiteiten uitgebreid, zodat er nu een keuze is uit meer dan 30 mogelijkheden. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden in de brochure die op te halen is bij ABZ in DePetrus, De Rode Rik, het gemeentekantoor en WZC Theresia en Huize Elisabeth. Daarnaast kun je alle informatie vinden op de websites www.abzvught.nl en www.ouderensamen.nl. Wacht niet te lang met inschrijven, want vol=vol!

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …