Home / Algemeen / Veel belangstelling voor opening van gemeenschapshuis Meander Sint-Michielsgestel
Patisserie De Rouw

Veel belangstelling voor opening van gemeenschapshuis Meander Sint-Michielsgestel

Op zondagochtend 22 september is het gemeenschapshuis Meander in Sint-Michielsgestel officieel geopend met het allereerste Ontbijtfestival van Nederland.

Natuurlijk begon de dag met een heerlijk ontbijt. Jong en oud schoven aan lange tafels aan om met elkaar te genieten van ieders favoriete ontbijtgerecht. Tijdens het ontbijt hebben burgemeester Han Looijen en wethouder Lianne van der Aa, samen met de gasten, de Meander puzzel compleet gemaakt. Wethouder van der Aa “Meander is een plek van en voor het hele dorp. Er is al veel leven in Meander door activiteiten van alle gebruikers. Maar we willen graag met elkaar de puzzel gaan leggen om Meander verder te laten groeien tot het kloppend hart van Gestel: een centrale ontmoetingsplek waar ideeën tot leven kunnen komen en waar iedereen zich welkom mag voelen.”

Na het ontbijt startte het festivalprogramma met een bijzonder optreden van de Harmonie St. Michael en volgden er door het hele gebouw allerlei activiteiten van gebruikers van Meander. De bezoekers werden getrakteerd op uitleg over Bonsai knippen, een fototentoonstelling, TaiChi, kindertoneel, muzikale optredens en nog veel meer. Daarnaast waren er diverse activiteiten te zien die (nog) niet in Meander georganiseerd worden, maar waar Meander wel een mooie plek voor is.

De vele bezoekers waren enthousiast over deze nieuwe hot-spot van Sint-Michielsgestel. “Het is een prachtig gebouw, met zoveel mogelijkheden, wat in deze vorm nog meer van alle Gestelnaren is geworden. Ik loop al een tijdje rond met een idee voor een Filmhuis in Gestel. Daar zie ik allerlei mogelijkheden voor in Meander” aldus Douwe Groenevelt, die met twee dochters het openingsfestival heeft bijgewoond.

Sinds september zijn alle gebruikers actief gestart in Meander. Het gebouw is alle dagen geopend, met uitzondering van zondag. Op www.meandersmg.nl zijn het programma, de praktische informatie en de contactgegevens te vinden.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Dünya en Nienke ‘doen eens lief’

Dünya en Nienke, beiden 10 jaar, bedachten ‘iets’ liefs te gaan doen voor mensen in …