Voorbeelduitwerking van de gewenste geleding van de bouwmassa. 1. Verspringing bouwlagen; 2. Setback; 3. Openingen tussen bouwdelen; 4. Willibrordusschool behouden; 5. Subtiele verspringing rooilijn; 6. Kapverdraaiing hoeken; 7. Verbindingen plat afgedekt; 8. Transparante tussendelen (Bron: Buro Kade)

Vaststellen stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan De Wieken

Op 15 juni 2017 heeft de Vughtse gemeenteraad de Ontwikkelvisie Vught Centrum Zuid vastgesteld. Daarna is het plangebied volop in beweging geweest en dat leidde tot een planaanpassing door het college op 16 november 2021. Vervolgens stelde de raad op 17 maart 2022 het participatieplan voor De Wieken vast.

In de commissievergadering van 20 april werd gedebatteerd over het stedenbouwkundige plan en het beeldkwaliteitsplan voor De Wieken, waarover in de raadsvergadering van 25 mei een beslissing genomen moet worden. Het oorspronkelijk voorgestelde woningbouwprogramma voor het gebied met 22 koop-, 8 sociale huurappartementen en 36 verpleegeenheden bleek uiteindelijk niet haalbaar. Nu wordt voorgesteld om in de deelgebieden Willibrordusschool en Lidwinasporthal maximaal 53 zorgwoningen voor senioren te realiseren.

Lees het volledige artikel in Het Klaverblad van 3 mei. Dat kan ook online; klik hier.

Kijk ook bij

Robotica-team Gymnasium Beekvliet wint scrimmage

Het robotica-team van Gymnasium Beekvliet (Panic Attack) is in de landelijke voorrondes van de First …