Vandaag start Ties & Fien App Detective

Dit jaar hebben Ties & Fien weer eens iets totaal nieuws en onverwachts bedacht: een mysterieus spel voor ALLE Dommelbaorzedurpers. Tenslotte gaot dees jaor alles anders!

Waar ‘Ties & Fien vorig jaar voor een daverende binnenkomst bij de basisscholen zorgden, met een lesprogramma over de tradities en gebruiken met en rond carnaval, zonder natuurlijk de leut en de gein uit het oog te verliezen, gaan zij dit jaar nog een stapje verder. Het kan u niet ontgaan zijn gezien de posters en de berichten op facebook en nieuwssites: Ties & Fien App Detective.

Hulp bij oplossen mysterie
In dit spel vraagt rechercheur Sijtsma de Swaen (een glansrol van Mart Damen) uw hulp bij het oplossen van een mysterie. Een mysterieus en tragisch voorval tijdens de prinsenreceptie zal moeten worden opgelost door het ontmaskeren van de dader. Maar wellicht nog belangrijker: waarom? En hoe? De hoofdverdachten zijn allemaal lid van de carnavalsvereniging en hebben zo allemaal hun redenen om elkaar het licht in de ogen niet te gunnen.
De overige rollen (waaronder die van de hoofdverdachten) worden vertolkt door de leden van carnavalsclub Wè Nouw Wir. Een clubke dat elke keer weer met ludieke acties en onverwachte gekkigheid de kern van carnaval weet te raken. Daarnaast zullen de nodige bekende Dommelbaorzedurpers en Dommelbaorzedurpse locaties hun opwachting maken.

Verzamelen aanwijzingen
Het mysterie kan worden opgelost door het verzamelen van aanwijzingen. Deze aanwijzingen zitten verstopt in filmpjes. Deze filmpjes kunnen bekeken worden door het scannen van een QR-code en deze QR-codes hangen overal in Dommelbaorzedurp. In de gratis te downloaden app [App Detective] kun je zien waar deze QR-codes hangen en zit ook de mogelijkheid om deze te scannen.
Ook worden elke dag om 14.00 uur nieuwe hints, filmpjes en berichtjes gepost op Facebook en Instagram (Ties & Fien – NOVO3 – Je bent pas een Vughtenaar als.. Vught.nieuws.nl). Dus hou je van raadsels, mysterie, Cluedo, Pokemon hunten met een carnavalesk sausje? Doe dan vooral mee!

Kijk ook bij

Radioastronomiedag bij Sterrenwacht Halley op 3 maart

Op zondag 3 maart houdt Sterrenwacht Halley in Vinkel een Radioastronomiedag. Het programma begint om …