Van Neynsel doorbreekt taboe voor medewerkers met financiële zorgen

Ondanks de positieve economische vooruitzichten die het kabinet tijdens Prinsjesdag presenteerde, ervaren veel Nederlanders nog geldzorgen. Hierover praten is voor de meesten echter een probleem. Er rust een taboe op dit onderwerp. Men wacht met het delen van problemen tot het echt niet anders kan, met alle gevolgen van dien. Om dit taboe te doorbreken start ouderenorganisatie Van Neynsel een campagne voor haar medewerkers tijdens de Sterk in je werk-week (19 t/m 23 november).

Geldzorgen hebben een grote impact op onze gezondheid. Piekeren, minder geconcentreerd je werk kunnen doen, stress. Door niets te doen, verslechtert de situatie. Met een flink gekneusde arm ga je naar je huisarts. Maar over je geldproblemen durf je niet te praten. “Mensen denken vaak ten onrechte dat hun werkgever alleen behulpzaam is als ze goed presteren. Wij willen juist ook meedenken als iemand financiële zorgen heeft. Dan kunnen we problemen voorkomen of helpen deze op te lossen”, aldus Jeroen van Wanrooij, P&O-adviseur bij Van Neynsel.

Sterk in je werk-week
Tijdens de Sterk in je werk-week verzorgen 46 zorg- en welzijnsorganisaties allerlei activiteiten voor medewerkers in de zorg, zoals massages, een gesprek met een loopbaancoach, mindfulness. Activiteiten die maken dat je fit en gezond aan het werk blijft. En bij Van Neynsel dus ook een campagne waarmee praten over geldzorgen een stukje normaler wordt. Van Wanrooij vervolgt: “Vanaf 19 november stellen we gedurende drie maanden een telefoonnummer beschikbaar voor medewerkers met financiële zorgen. Je belt met een externe, onafhankelijke financiële coach die luistert naar jouw verhaal en tips en adviezen geeft. Alles is strikt vertrouwelijk.”

Kijk ook bij

Duurzaamheid in pakketverzending

Advertorial In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het essentieel om te kijken …